(INTER)NATIONAAL
ERKENDE OPLEIDING

Puretieneryoga is geaccrediteerd door de Yoga Alliance Professionals als 'Vocational Course'. Na afronding kunnen gediplomeerden zich registreren als 'affiliate member' en optioneel met korting een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

De tieneryoga docentenopleiding Puretieneryoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie. Leden behalen met de opleiding 30 scholingspunten.

 

IN HEEL NEDERLAND

Pureyoga biedt de erkende tieneryoga docentenopleiding Puretieneryoga aan in drie steden verspreid over Nederland: Rotterdam, Breda en Groningen. Lees verder voor meer informatie over data, lestijden en adressen.

INSPIREER TIENERS
MET HATHA YOGA

Samen met de opleiding Purekinderyoga biedt Puretieneryoga een basisopleiding tot Hatha Yoga-docent. Door diepgang in yoga, yogafilosofie, Pranayama, chakrafilosofie, anatomie (van tieners) en mindfulness. Je krijgt een theoretische basis in Hatha Yoga en leert de vaardigheden en de technieken om op een verantwoorde manier tieners in de  yoga te begeleiden.

EEN COMPLETE OPLEIDING WAAR
THEORIE EN PRAKTIJK SAMENKOMEN

Je leert tieneryogalessen te ontwikkelen en op een verantwoorde manier te geven. Gedurende de opleiding worden tijdens een complete yogales steeds Asana's beoefend die tieners effectief activeren en ondersteunen vanuit de traditie van Hatha Yoga en Ashtanga Yoga. Daarbij worden asana's ook in Vinyasa's ofwel Yoga Flows beoefend.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
EN DIDACTISCHE VAARDIGHEDEN

Didactiek is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Voorafgaand aan elke themadag wordt een opdracht uitgereikt. Op de eerstvolgende themadag oefen je aan de hand hiervan zelf met lesgeven. Als eindopdracht werk je een volledige les schriftelijk uit. Als proeve van bekwaamheid verzorg je deze yogales aan je medecursisten, en indien er animo is, aan een groepje tieners die hier speciaal voor worden uitgenodigd.

 

Our teacher training course has met the stringent requirements set by Yoga Alliance Professionals. Our graduates are trained to the highest standard and are eligible to register with Yoga Alliance Professionals as an Affiliate Member.

 

 

Lees meer

Puretieneryoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie. Leden behalen 30 scholingspunten.

 

 

Lees meer

Yoga voor bijzondere kinderen

Aandacht voor kinderen met een beperking

YogaworkshopIn deze workshop krijg je handvatten van Saskia Valk hoe je een yogales of yoga sessie kan aanbieden aan kinderen met een meervoudige beperking, ofwel, kinderen met een verstandelijke en een fysieke beperking. De workshop kan gevolgd worden door (kinder)yogadocenten, leidsters en activiteitenbegeleiders die met mensen met een verstandelijke en/ of fysieke beperking werken en ouders die een kind met een verstandelijke beperking hebben.

Tegenwoordig kan je overal in de buurt wel ergens een yoga studio vinden waar je terecht kan voor yoga, vanaf 0 jaar tot aan je honderdste! Maar wat als je verstandelijke beperkt en rolstoel gebonden bent? Waar kunnen zij terecht als ze de wereld even niet meer begrijpen en snachts niet kunnen slapen omdat hun hoofd en lichaam overuren draaien?

 Aan de orde komt waar je zoal rekening mee moet houden en hoe je ervoor zorgt dat je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van elk individu om hun ontwikkeling optimaal te intensiveren zodat ze verder kunnen ontwikkelen? De aangeboden yoga vorm is zacht en therapeutisch en zeer geschikt voor kinderen met verschillende zorgvragen zoals Syndroom van Down, MCG kinderen (Meervoudig Complex Gehandicapten), ADHD, Autisme en kinderen met leerproblemen zodat ze in contact te kunnen komen met zowel hun fysieke, emotionele en spirituele wereld.

Vanuit aandacht, wederzijds vertrouwen en respect ontmoeten we de persoon achter de beperking en het gedrag, van hart tot hart, van ziel tot ziel.

Wat komt aan bod:

  • yoga houdingen voor mensen met een fysieke beperking
  • ademhalingstechnieken
  • ontspanningstechnieken
  • gebruik van mantra’s en klank
  • eindontspanning

Agenda opleiding

Geen evenementen

Deelnemen aan de Vocational Training?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

September 2023
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30