Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze training als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development

 

 

Lees meer

Yoga op leeftijd/ Stoelyoga

Een steeds groter wordende groep mag zich 'oudere' noemen en zich scharen onder het fenomeen 'vergrijzing'. Pureyoga biedt een opleiding die jou als yogadocent leert hoe je kunt kijken naar de prachtige individuen die onderdeel uitmaken van deze groep. Doel is om de oudere yogabeoefenaar op een veilige en verantwoorde manier te begeleiden in de yogabeoefening. Met oefeningen voor de oudere medemens in het algemeen en met oefeningen waar de stoel gebruikt wordt. Oftewel: de combiopleiding Yoga op leeftijd en Stoelyoga.

De opleiding introduceert yogahoudingen die er op gericht zijn de kwaliteit van leven en vitaliteit van ouderen te verbeteren en te ondersteunen. De yogaposes zijn speciaal aangepast voor mensen op leeftijd en kunnen mogelijk ouderdomsklachten verlichten. In de opleiding komen voorbereidende oefeningen, oefeningen voor gewrichten, staande-, vloerhoudingen en  houdingen met gebruikmaking van de stoel aan de orde. Je oefent zelf met het inspreken van oefeningen die mogelijk een beter zien ontwikkelen, ademhalingsoefeningen, mindfulness en ontspanningsoefeningen. Speciaal gericht op ouderen doelgroepen.
 
De visie op leven en ouder worden volgens de (Ayur)veda en lichamelijke veranderingen bij het ouder worden komen aan de orde. Net als anatomie en achtergrondinformatie over veelvoorkomende aandoeningen en 'kwalen' en hoe deze te benaderen vanuit yoga, Ayurveda en andere holistische visies. 

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor yogadocenten die yogalessen verzorgen aan volwassenen en zich ook in de ouderengroep willen verdiepen. Zowel aanvullende opleiding voor startende yogadocenten als voor yogadocenten die opnieuw verdieping van hun beoefening zoeken en/ of aan een nieuwe doelgroep willen gaan lesgeven.

In deze opleiding leer je door enkel praktische beoefening en toepassing tijdens de lesdagen:

  • yogahoudingen inspreken die er op gericht zijn de kwaliteit van leven en vitaliteit van ouderen te verbeteren en te ondersteunen;
  • ayurvedische visie op leven, ouder worden en lichamelijke veranderingen bij het ouder worden in je lessen toepassen;
  • praktische anatomie van de ouder wordende mens en beknopte achtergronden over veelvoorkomende aandoeningen en hoe deze te benaderen vanuit een holistische visie.

Agenda opleiding

Deelnemen aan de opleiding?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31