INTERNATIONAAL ERKENDE
200 UUR YOGA
DOCENTEN OPLEIDING

Pureteacher is geaccrediteerd door de Yoga Alliance Professionals als '200u. Yoga docenten opleiding'. Na afronding kunnen gediplomeerden zich registreren als 'member' en optioneel met korting een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

 

1
OKTOBER

START 2023 PURETEACHER 200U
YOGA DOCENTEN OPLEIDING
IN ZWOLLE

Pureteacher biedt je een all-round Hatha Yoga docentenopleiding. Het draait om het leren opzetten en geven van yogalessen. Tijdens de in totaal 39 lesdagen ontwikkel je de kennis en vaardigheden om direct -met zelfvertrouwen- als yogadocent aan groepen yogales te geven.

INTENSIEVE EN COMPLETE
200 UURS YOGA
DOCENTEN OPLEIDING

Je leert lesgeven in vier verschillende stijlen: Klassieke Hatha Yoga, moderne Hatha Yoga, Yin Yoga en Vinyasa Yoga. Je leert oefeningen inspreken, begeleiden in de uitvoering, en begeleiden in de juiste houding met de gewenste alignment. Je leert theoretische kennis in de praktijk toe te passen. Na de opleiding kun je direct zelfstandig als yogadocent lesgeven.

BREDE EN VERDIEPENDE
YOGA DOCENTEN OPLEIDING

Je krijgt een stevige theoretische basis: Vedische (yoga) filosofie en de Sûtras van Patañjali - Achtergronden van Asanas, Pranayama en meditatie - Anatomie, fysiologie en kinesiologie specifiek gericht op de beoefening van de Asanas. Je leert de alignment en het waarom, de belangrijkste uitwerking van de Asanas, de indicaties, de contra-indicaties, adjustments en hulpmiddelen - Therapeutische werking van yoga - Didactiek gericht op het verzorgen van groepslessen

 

Our teacher training course has met the stringent requirements set by Yoga Alliance Professionals as a 200hrs. Yoga Teacher Foundation Course (200 uur Yoga docenten opleiding). Our graduates are trained to the highest standard and are eligible to register with Yoga Alliance Professionals as a Member.

 

 

Lees meer

Pureteacher - erkende 200 uur yoga docenten opleiding

200 uur yoga opleidingPureteacher biedt je een erkende 200 uur Yoga docenten opleiding, erkend door de Yoga Alliance Professionals. Na de docentenopleiding ben je een all-round Hatha Yoga docent en kan je je registreren als internationaal erkende yogadocent. De opleiding draait volledig om het leren opzetten en geven van verantwoorde yogalessen.

Tijdens de in totaal 39 lesdagen ontwikkel je de kennis en vaardigheden om direct -met zelfvertrouwen- als yogadocent aan groepen yogales te geven. Je leert een omgeving te creëren waar je de cursisten op een veilige en verantwoorde manier met volle aandacht kunt begeleiden op hun eigen yogapad. Wij hebben er bewust voor gekozen een tweejarige opleiding aan te bieden. In ca. 2 jaar 200 contacturen naast de uren waarin je zelf oefent en studeert is behoorlijk intensief, maar wel een overzichtelijke periode. Doordat je twee jaar bezig bent met de opleiding, heb je alle tijd om de lesstof op te nemen en yoga in je dagelijkse leven toe te leren passen: zodat het voor de rest van je leven bij je kan blijven. 

Leren lesgeven aan anderen begint bij het zelf yoga doen. Belangrijk aandachtspunt van de opleiding is het aanleren van een 'beginner's mind'; elke yogabeoefening is een nieuw begin. Je wordt opgeleid om aan startende cursisten les te geven en aan hen die behoefte hebben aan verdiepende beoefening. Om die groepen verantwoord te begeleiden is het belangrijk aan beide de juiste aandacht te kunnen geven. Didactische vaardigheden staan in verschillende stappen centraal gedurende de opleiding:

 
Modules
Aantal lesdagen

I

De basis - Asana beoefening, Yoga anatomie en instructie

10

II

Praktiseren - Leren lesgeven in 4 yogastijlen: Klassieke Hatha Yoga, (moderne) Hatha Yoga, Yin Yoga en Vinyasa Yoga

16

III

De essentie - verdere verdieping in Pranayama, Meditatie, Adjustments, Vedische Filosofie

10

IV

Vaardigheid - eind-assessments

 3

 

Totaal

39

Je ervaart Yoga door zelf te beoefenen. Aan bod komen verschillende vormen van Yoga: Klassieke Hatha Yoga, moderne beoefening van Hatha Yoga, Yin Yoga en Power Yoga (Vinyasa). Je leert de belangrijkste principes van deze vormen van yogabeoefening en kunt deze kennis toepassen in een yogales. Je verdiept je eigen beoefening van:

  • Yoga houdingen (Asanas)
  • Warming-up oefeningen
  • Ademhalingsoefeningen (Pranayama)
  • Concentratie oefeningen (meditatie en mindfulness)
  • Ontspanningsoefeningen

Na de opleiding kun je direct zelfstandig als yogadocent lesgeven. De didactische opzet van de opleiding biedt je voldoende ervaring hiermee. Elke lesdag, te beginnen met de eerste, leer je de praktijk van het lesgeven door het zelf te oefenen. Je leert oefeningen inspreken, begeleiden in de uitvoering, en begeleiden in de juiste houding met de gewenste alignment. Je leert theoretische kennis in de praktijk toe te passen. Aan de orde komen:

  • Vedische (yoga) filosofie en de Sûtras van Patañjali
  • Achtergronden van Asanas, Pranayama en meditatie
  • Anatomie, fysiologie en kinesiologie specifiek gericht op de beoefening van de Asanas. Je leert de alignment en het waarom, de belangrijkste uitwerking van de Asanas, de indicaties, de contra-indicaties, adjustments en hulpmiddelen
  • Therapeutische werking van yoga
  • Didactiek gericht op het verzorgen van groepslessen

Tijdens deze yogadocentenopleiding leer je de principes van adjustment/ aanpassingen voor diverse soorten Asanas. Deze kan je inzetten bij lichamelijke klachten en beperkingen waarmee cursisten naar de yogales komen. Ook voor het voorkomen van blessures of klachten leer je adjustments en hulpmiddelen toe te passen. Daarnaast leer je cursisten op individuele basis te beoordelen. Je leert instructie te geven met betrekking tot een geleidelijke opbouw van de intensiteit en vorm van de beoefening. En het bepalen van de grenzen van de beoefening van een individuele cursist. Aangeven wat grenzen zijn die niet dienen te worden overschreden.

Agenda opleiding

Geen evenementen

Deelnemen aan de opleiding of een module?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31