CERTIFIED TRAINING
PROVIDER VOOR YOGA
ALLIANCE PROFESSIONALS

Pureyoga is een 'Certified Training Provider' bij de Yoga Alliance Professionals. Pureteacher is erkend als 200uurs Yoga docenten opleiding. De opleidingen Purekinderyoga, Puretieneryoga en Purezwangerschapsyoga zijn geaccrediteerd als 'Vocational Courses' en geven bij afronding de mogelijkheid voor registratie als 'affiliate member' met de optie om een verzekering af te sluiten. Andere trainingen en workshops van Pureyoga kunnen worden ingezet als verplichte uren Cotinuous Professional Development (CPD). De trainingen worden verzorgd door -en onder supervisie van- Senior Teacher Rineke Vierhoven. Ga voor voorwaarden en vragen naar de website van de Yoga Alliance Professionals.

LEES VERDER

IN HEEL NEDERLAND

Pureyoga biedt diverse erkende opleidingen, trainingen en workshops aan in drie steden verspreid over Nederland: Rotterdam, Breda, Drenthe en Groningen. Lees verder voor meer informatie over data, lestijden en adressen.

LEES VERDER

 


PURENATUUR

De natuur is onze spiegel, onze inspriratiebron. Terug naar de bron is voor velen een verademing en geeft een veilig en vertrouwd gevoel van zijn. Onder de noemer PURENATUUR bieden wij je trainingen aan rondom de natuur en voeding in de brede zin van het woord.

LEES VERDER

30
NOVEMBER

LEZING
ZIN EN ONZIN
OVER BEKKENINSTABILITEIT

Dr. Jan Mens geeft een lezing bij Pureyoga over de zin en onzin over bekkeninstabiliteit. Aan de orde komt de anatomie van het bekken en de lendenwervelkolom. Maar ook de stand en de beweging in het ene gewricht invloed heeft op het andere gewricht. En de invloed op andere lichaamssystemen.

LEES VERDER

12
JANUARI

WORKSHOP
STEM & YOGA

Tijdens de workshops wordt, begeleidt door docente Caroline Erkelens, geoefend met de stem vanuit het geheel. Met de stem als gids ga je een innerlijke reis aan. Het resultaat kan zijn dat je beter naar jezelf luistert en jezelf en de signalen van je lichaam kunt horen. Je voelt je ontspanner en energieker, en dat komt tot uiting in de klankkleur van je stem en je zeggingskracht.

LEES VERDER

13
JANUARI

TRAINING
TEACHING YOGA
3 DAY INTENSIVE

Een 3-daagse intensieve training waarin je didactische vaardigheden opbouwt en verdiept. Zodat je op een nieuwe manier creatieve, inspirerende en veilige instructies kunt geven. Pureyoga wenst je in deze training te enthousiasmeren en te inspireren met nieuwe en verrassende inzichten.

LEES VERDER

23
FEBRUARI

OPLEIDING ANATOMIE
EN FYSIOLOGIE MET YOGA

Anatomie en Fysiologie met Yoga is een door de Vereniging Yogadocenten Nederland erkende yogaopleiding waarin ingegaan wordt op zowel fysieke als spirituele aspecten van het beoefenen van Yoga. Het doel van deze opleiding is om met een holistische blik naar het menselijk lichaam te leren kijken. Daarnaast om kennis en inzichten te verwerven in de anatomie en de fysiologie van het menselijk lichaam waarmee beoefening van Yoga verrijkt en verdiept.

LEES VERDER

10
MAART

WORKSHOP
YOGA IN DE KLAS
EN OP SCHOOL

Yoga in het onderwijs stimuleert kinderen open te blijven staan voor het wonder en de wijsheid van hun eigen natuur en bevordert het leervermogen. Daarnaast creëert het rust en ruimte in hun gedachten en tussen dagelijkse activiteiten. Deelnemers maken kennis met de mogelijkheden die yoga en meditatie op school kan brengen. Deze vijfdaagse training 'Yoga op school en in de Klas' biedt je handvatten hoe je op een veilige en verantwoorde manier Yoga in de klas kunt inzetten.

LEES VERDER

23
MAART

START 2019 OPLEIDING
PUREZWANGERSCHAPSYOGA

De weg naar de geboorte heeft een belangrijke plek in het leven van ouders. Purezwangerschapsyoga biedt als erkende opleiding yogadocenten ervaringen om ouders op deze weg te begeleiden. Via yoga. Vanuit een holistische benadering van moeder en kind. Door te leren hoe ouders contact maken met hun kind. Hen te vertellen over natuurlijke en bewuste manieren om te baren.

LEES VERDER

16
JUNI

TRAINING
PRANAYAMA EN
ADEMHALINGSTECHNIEKEN

Deze training is een krachtige en verdiepende training waarin in drie dagen de essentie en principes van Pranayama en ademhalingstechnieken worden behandeld. Het doel van het geleerde is om deze optimaal in te kunnen zetten bij je yogalessen.

LEES VERDER

11
AUGUSTUS

TRAINING
MEDITATIE EN MINDFULNESS

Het begeleiden van deelnemers in concentratie- en meditatie oefeningen is de focus van deze verdiepende training van drie lesdagen. Zodat je tijdens je yogales naast asanas ook dieper in kan gaan op meditatie. Tijdens deze training leer je hoe je meditatie kunt integreren in je yogales.

LEES VERDER

11
AUGUSTUS

2019 START OPLEIDING
PURETIENERYOGA

De tieneryoga docentenopleiding is een erkende yoga docentenopleiding waarin je leert om tieners in de puberleeftijd van 12 tot 20 te inspireren zichzelf te ontdekken en te uiten via yoga. Deze opleiding is erkend door zowel Yoga Alliance Professionals als de Vereniging Yogadocenten Nederland. Je krijgt inzicht in theoretische uitgangspunten van yoga voor tieners en leert de vaardigheden en de technieken om op een verantwoorde manier tieners bij yoga te begeleiden.

LEES VERDER

6
OKTOBER

TRAINING
ADJUSTMENTS EN CORRECTIE

Deze tweedaagse training biedt kennis en handvatten maar ook het vertrouwen om effectieve hulp te bieden om deelnemers te begeleiden in diverse yoga asana. Effectief, verantwoord en veilig, dus vertrouwd voor je deelnemer.

LEES VERDER

In heel Nederland

Pureyoga biedt bij Yoga Alliance Professionals en Vereniging Yogadocenten Nederland erkende opleidingen en trainingen aan in heel Nederland: Rotterdam, Breda, Drenthe en Groningen.

Kijk bij de betreffende locatie welke opleiding, training of workshop binnenkort bij je in de buurt aangeboden wordt.

Locaties

Yogazine

In het magazine van Pureyoga lees je over yoga en meer. Er is aandacht voor het laatste nieuws, nieuwe en interessante trainingen en workshops, maar ook jaarfeesten, natuurrituelen, yoga en andere interessante onderwerpen.

Wij gebruiken bronnen uit India en China, maar ook van West-Europese culturen zoals Kelten, Germanen, Romeinen en de oude Grieken.

Lees verder

Asana Pradipika

Regelmatig zet Pureyoga een asana in de 'spotlight'. Bijvoorbeeld een asana die past bij het seizoen of een jaarfeest, de maan, of een ander thema. Centraal staat steeds de bewustwording van je lichaam, en bewustzijn in je yogabeoefening.

De instructie wordt weergegeven, inclusief een uitgebreide toelichting, zoals uitgangshouding, werking, contra-indicaties en symboliek.

Asana

Pureteacher Yoga docenten opleiding

Pureteacher biedt je een internationaal erkende all-round 200u. Hatha Yoga docentenopleiding die draait om het leren opzetten en geven van yogalessen. Tijdens de in totaal 39 lesdagen ontwikkel je kennis en vaardigheden om direct met zelfvertrouwen als yogadocent yogales te geven.

Lees verder

Opleiding Purekinderyoga

Tijdens deze erkende kinderyoga docentenopleiding leer je kinderen van 2 tot 12 te inspireren zichzelf en hun innerlijke kracht te ontdekken en te uiten via kinderyoga. Kinderyoga is leuk, leerzaam en motiverend als ondersteuning bij de ontwikkeling en de groei van het kind. Purekinderyoga biedt de basis van Hatha Yoga.

Lees verder

Opleiding Puretieneryoga

De nationaal en internationaal erkende tieneryoga docentenopleiding is een erkende yoga docentenopleiding waarin je leert om tieners in de puberleeftijd van 12 tot 20 te inspireren zichzelf te ontdekken en te uiten via yoga.

Lees verder

Opleiding Purezwangerschapsyoga

Als erkende docentenopleiding voor yoga tijdens de zwangerschap is dit een aanvulling van kennis en vaardigheden voor yoga-, kinderyoga- en tieneryoga docenten, en voor verloskundigen, kraamverzorgers, en artsen die de kennis van de yogatraditie in hun eigen praktijk willen leren toepassen.

Lees verder

Opleiding Yoga en Hormonen

Je leert tijdens deze erkende opleiding Hormoonyoga of Midlife Yoga hoe je yoga kan inzetten voor vrouwen die de lichamelijke en geestelijke transformatie doormaken, ingezet door verandering in de hormoonspiegel tijdens de wisseljaren (ook wel aangeduid met climacterium, overgang of overgangsjaren).

Lees verder

Opleiding Anatomie en Fysiologie met Yoga

Deze erkende yogaopleiding biedt de ruggengraat van het verantwoord beoefenen van Yoga: een gedegen kennis van de anatomie en de fysiologische werking van het menselijk lichaam. Het kennen van grenzen en weten wat het betekent wanneer deze overschreden worden.

Lees verder

Opleiding Ouder-Kind Yoga

Tijdens de erkende opleiding Ouder-Kind Yoga wordt aandacht geschonken aan begeleiden van yoga met ouders en hun kind. Je leert omgaan met de dynamiek tussen ouder en kind gedurende alle fasen van het opgroeien: baby, dreumes, peuter, kleuter, het jonge kind en de tiener.

Lees verder

Workshop Anatomie van het kind

Doel van de workshop is om je nader kennis te laten maken met de anatomie van het skelet en de spieren van kinderen. Je krijgt meer inzicht in het gebruik van de spieren en de botten bij het beoefenen van kinderyoga.

Lees verder

Purenatuur uit de keukenkast

In deze driedaagse training wordt je meegenomen in de wereld van kruiden die je zelf in je keukenkast hebt staan. Je leert over geneeskrachtige werking van kruiden uit je eigen keukenkast en hoe je de geneeskrachtige werking van voeding inzet met je eigen kookkunst.

Lees verder

Teaching Yoga 3 day Intensive

Een 3-daagse intensieve training waarin je didactische vaardigheden opbouwt en verdiept. Zodat je op een nieuwe manier creatieve, inspirerende en veilige instructies kunt geven. Pureyoga wenst je in deze training te enthousiasmeren en te inspireren met nieuwe en verrassende inzichten.

Lees verder

Workshops Stem & Yoga

Tijdens deze workshops leer je bewust van je stem te worden. Te verbinden met je stem, er naar luisteren, er van houden, er liefdevol en speels mee omgaan… Wat de wereld ook lijkt te vinden, ieder aspect van je stem vertelt een stuk van jouw innerlijke waarheid.

Lees verder

Purenatuur voor een gezonde huid

Deze vijfdaagse training is een kruidenreis binnen en buiten je lichaam en laat je lekker in je vel zitten. Letterlijk en figuurlijk, want je gaat leren hoe je je huid verzorgt met pure producten, met het beste wat de natuur ons biedt.

Lees verder

Pureyoga is 'Certified Training Provider' for Yoga Alliance Professionals. Our teacher training courses have met the stringent requirements set by Yoga Alliance Professionals. Our graduates are trained to the highest standard and are eligible to register with Yoga Alliance Professionals.

Rineke Vierhoven is a registered teacher with Yoga Alliance Professionals. This accreditation demonstrates excellent standards as set by Yoga Alliance Professionals.

 

 

Pepijn van Sandijk is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher (RYT200) bij de Yoga Alliance en als Associate Member level 1 bij de Yoga Alliance Professionals.

 

 

Rineke Vierhoven is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland. Erkende bijscholingen en speciaiisaties zijn onder andere: Purekinderyoga, Puretieneryoga, Purezwangerschapsyoga, Anatomie en Fysiologie, Yoga en Hormonen en Ouder-Kind Yoga.