Yin Yoga voor tieners

In deze training leer je hoe je Yin Yoga kunt inzetten in een yogales voor tieners. Yin Yoga is een van de Hatha Yoga afgeleide vorm van yoga en is uitdagend door de manier waarop de houdingen worden uitgevoerd. De houdingen worden op een statische manier beoefend en wat het intensief maakt, is dat houdingen lang(er) worden aangehouden. Hierdoor raken de spieren in diepe staat van ontspanning. Daarmee laat je in de Asana een diepe werking op je lichaam toe en maakt het mogelijk dat je spieren en pezen verlengen.

Bij versterken van spieren en het opbouwen van kracht is het belangrijk om tegelijkertijd aan flexibiliteit te werken omdat je spieren en pezen korter worden. Bij Yin Yoga bouw je kracht op in kleine en grote spiergroepen, en vegroot je de flexibiliteit van je hele lichaam. Dit laatste doordat Yin Yoga een diepe werking heeft op het bindweefsel (fascie, ligamenten en pezen) naast verlenging van spieren. Het beoefenen van Yin Yoga levert je een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en sterker lichaam op.

De training is een aanvulling op de kinderyoga docentenopleiding Purekinderyoga en de tieneryoga docentenopleiding Puretieneryoga. Deze workshop is ook als bijscholing voor kinderyoga docenten, tieneryoga docenten, yogadocenten, kindercoaches, kindertherapeuten en leerkrachten te volgen.

Pureyoga verzorgt onder andere deze training 'incompany' op scholen voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Informeer naar de actuele data of informeer naar de mogelijkheden.

Agenda training

Geen evenementen

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

CONTACT

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31