CERTIFIED TRAINING
PROVIDER VOOR YOGA
ALLIANCE PROFESSIONALS

Pureyoga is een 'Certified Training Provider' bij de Yoga Alliance Professionals. Pureteacher is erkend als 200uurs Yoga docenten opleiding. De opleidingen Purekinderyoga, Puretieneryoga en Purezwangerschapsyoga zijn geaccrediteerd als 'Vocational Courses' en geven bij afronding de mogelijkheid voor registratie als 'affiliate member' met de optie om een verzekering af te sluiten. Andere trainingen en workshops van Pureyoga kunnen worden ingezet als verplichte uren Cotinuous Professional Development (CPD). De trainingen worden verzorgd door -en onder supervisie van- Senior Teacher Rineke Vierhoven. Ga voor voorwaarden en vragen naar de website van de Yoga Alliance Professionals.

LEES VERDER

IN HEEL NEDERLAND

Pureyoga biedt diverse erkende opleidingen, trainingen en workshops aan in drie steden verspreid over Nederland: Rotterdam, Breda en Groningen. Lees verder voor meer informatie over data, lestijden en adressen.

LEES VERDER

6
JANUARI

START OPLEIDING
PURETIENERYOGA

De tieneryoga docentenopleiding is een erkende yoga docentenopleiding waarin je leert om tieners in de puberleeftijd van 12 tot 20 te inspireren zichzelf te ontdekken en te uiten via yoga. Deze opleiding is erkend door zowel Yoga Alliance Professionals als de Vereniging Yogadocenten Nederland. Je krijgt inzicht in theoretische uitgangspunten van yoga voor tieners en leert de vaardigheden en de technieken om op een verantwoorde manier tieners bij yoga te begeleiden.

LEES VERDER

28
JANUARI

OPLEIDING
YOGA EN HORMONEN
IN DE WISSELJAREN VAN
DE VROUW

Transformatie van de vrouw, zowel lichamelijk als geestelijk, is geheel persoonlijk. Met een holistische blik leer tijdens deze erkende opleiding je kijken naar vrouwen in de overgang – wat wij wisseljaren noemen. Met andere woorden: niet met een standaard vrouw-beeld, maar met oog voor het individu. Je leert hoe je yoga kan inzetten voor vrouwen die de lichamelijke en geestelijke transformatie doormaken, ingezet door verandering in de hormoonspiegel tijdens de wisseljaren.

LEES VERDER

25
FEBRUARI

WORKSHOP
ANATOMIE
VAN HET KIND

Doel van de workshop is om je nader kennis te laten maken met de anatomie van het skelet en de spieren van kinderen. Je krijgt meer inzicht in het gebruik van de spieren en de botten bij het beoefenen van kinderyoga. Deze kennis doe je op door het zelf te ervaren. Belangrijke vragen die aan de orde komen zijn: Wat gebeurt er tijdens een yogahouding met botten en spieren en waarmee heb je rekening te houden bij het lesgeven?

LEES VERDER

4
MAART

START OPLEIDING
PUREKINDERYOGA
BREDA

Tijdens deze erkende opleiding kinderyogadocent leer je vanuit een holistische visie om kinderen van 2 tot 12 te inspireren zichzelf en hun innerlijke kracht te ontdekken en te uiten via kinderyoga. Kinderyoga is leuk, leerzaam en motiverend als ondersteuning bij de ontwikkeling en de groei van het kind, zowel lichamelijk als mentaal. Maar ook leuk en stimulerend bij je eigen ontwikkeling. Purekinderyoga is tevens een basisopleiding Hatha Yoga docent door diepgang in yoga, yogafilosofie, Pranayama, chakrafilosofie, anatomie (van kinderen) en meditatie.

LEES VERDER

10
MAART

TRAINING
AYURVEDA EN YOGA

Tijdens deze unieke training van Robert Swami Persaud maak je kennis met de traditionele Ayurveda, een geneeskunde die haar wortels in het oude India heeft en een geschiedenis kent van meer dan 3.000 jaar.

LEES VERDER

17
MAART

START 2018 OPLEIDING
PUREZWANGERSCHAPSYOGA

De weg naar de geboorte heeft een belangrijke plek in het leven van ouders. Purezwangerschapsyoga biedt als erkende opleiding yogadocenten ervaringen om ouders op deze weg te begeleiden. Via yoga. Vanuit een holistische benadering van moeder en kind. Door te leren hoe ouders contact maken met hun kind. Hen te vertellen over natuurlijke en bewuste manieren om te baren.

LEES VERDER

24
MAART

2018 TRAINING
KLANKSCHALEN
EN BEGELEIDE MEDITATIE

Tijdens deze tweedaagse training leer je begeleide meditaties te geven in combinatie met klankschalen van docente Hilda Postema. Zij heeft deze training ontwikkeld, waarbij de begeleide meditaties dienen als ingang voor je deelnemers, om in verbinding te komen met de innerlijke stilte.

LEES VERDER

28
APRIL

START OPLEIDING
PUREKINDERYOGA
ROTTERDAM

Tijdens deze erkende opleiding kinderyogadocent leer je vanuit een holistische visie om kinderen van 2 tot 12 te inspireren zichzelf en hun innerlijke kracht te ontdekken en te uiten via kinderyoga. Kinderyoga is leuk, leerzaam en motiverend als ondersteuning bij de ontwikkeling en de groei van het kind, zowel lichamelijk als mentaal. Maar ook leuk en stimulerend bij je eigen ontwikkeling. Purekinderyoga is tevens een basisopleiding Hatha Yoga docent door diepgang in yoga, yogafilosofie, Pranayama, chakrafilosofie, anatomie (van kinderen) en meditatie.

LEES VERDER

8
SEPTEMBER

OPLEIDING
OUDER-KIND YOGA

Tijdens de erkende opleiding Ouder-Kind Yoga wordt aandacht geschonken aan yoga met ouders met hun kinderen gedurende alle fasen van opgroeien en ontwikkelen. Toegankelijk voor yogadocenten die met en voor kinderen werken.

LEES VERDER

07
JULI

PURETEACHER ERKENDE
YOGA DOCENTEN OPLEIDING
200 UUR - MODULE II

Pureteacher biedt je een internationaal erkende all-round Hatha Yoga docentenopleiding. Geaccrediteerd door de Yoga Alliance Professionals als 200uurs Yoga docenten opleiding. Deze complete training draait om het leren opzetten en geven van yogalessen. Tijdens de in totaal 39 lesdagen ontwikkel je de kennis en vaardigheden om direct en met zelfvertrouwen als yogadocent aan groepen yogales te geven.

LEES VERDER

16
SEPTEMBER
2018

TRAINING
VINYĀSA YOGAFLOW
VOOR KINDEREN EN TIENERS

Tijdens deze erkende training leert Rineke Vierhoven je hoe je met kinderen en tieners yoga kunt beoefenen in een prachtig samenspel van stabiliteit én beweging. Je traint kracht, uithoudingsvermogen, mentale aandacht, en diepe ademhaling en je krijgt meer energie in de flow. Flow is het Engelse woord voor het Sanskriet woord Vinyāsa. Met flow bereik je extra focus in de beweging wat weerstand kan doen verdwijnen. Het wakkert het innerlijk vuur aan, het hart zal sneller gaan kloppen, wat verbetering van conditie en daardoor een algehele boost van de gezondheid met zich mee kan brengen.

LEES VERDER

30
SEPTEMBER
2018

TRAINING
YIN YOGA VOOR TIENERS

In deze training leer je hoe je Yin Yoga kunt inzetten in een yogales voor tieners. Yin Yoga is een van de Hatha Yoga afgeleide vorm van yoga en is uitdagend door de manier waarop de houdingen worden uitgevoerd. De houdingen worden op een statische manier beoefend en wat het intensief maakt, is dat houdingen lang(er) worden aangehouden.

LEES VERDER

In heel Nederland

Pureyoga biedt bij Yoga Alliance Professionals en Vereniging Yogadocenten Nederland erkende opleidingen en trainingen aan in heel Nederland: Rotterdam, Breda, Groningen.

Kijk bij de betreffende locatie welke opleiding, training of workshop binnenkort bij je in de buurt aangeboden wordt.

Locaties

Yogazine

In het magazine van Pureyoga lees je over yoga en meer. Er is aandacht voor het laatste nieuws, nieuwe en interessante trainingen en workshops, maar ook jaarfeesten, natuurrituelen, yoga en andere interessante onderwerpen.

Wij gebruiken bronnen uit India en China, maar ook van West-Europese culturen zoals Kelten, Germanen, Romeinen en de oude Grieken.

Lees verder

Asana Pradipika

Regelmatig zet Pureyoga een asana in de 'spotlight'. Bijvoorbeeld een asana die past bij het seizoen of een jaarfeest, de maan, of een ander thema. Centraal staat steeds de bewustwording van je lichaam, en bewustzijn in je yogabeoefening.

De instructie wordt weergegeven, inclusief een uitgebreide toelichting, zoals uitgangshouding, werking, contra-indicaties en symboliek.

Asana

Pureteacher Yoga docenten opleiding

Pureteacher biedt je een internationaal erkende all-round 200u. Hatha Yoga docentenopleiding die draait om het leren opzetten en geven van yogalessen. Tijdens de in totaal 39 lesdagen ontwikkel je kennis en vaardigheden om direct met zelfvertrouwen als yogadocent yogales te geven.

Lees verder

Opleiding Purekinderyoga

Tijdens deze erkende kinderyoga docentenopleiding leer je kinderen van 2 tot 12 te inspireren zichzelf en hun innerlijke kracht te ontdekken en te uiten via kinderyoga. Kinderyoga is leuk, leerzaam en motiverend als ondersteuning bij de ontwikkeling en de groei van het kind. Purekinderyoga biedt de basis van Hatha Yoga.

Lees verder

Opleiding Puretieneryoga

De nationaal en internationaal erkende tieneryoga docentenopleiding is een erkende yoga docentenopleiding waarin je leert om tieners in de puberleeftijd van 12 tot 20 te inspireren zichzelf te ontdekken en te uiten via yoga.

Lees verder

Opleiding Purezwangerschapsyoga

Als erkende docentenopleiding voor yoga tijdens de zwangerschap is dit een aanvulling van kennis en vaardigheden voor yoga-, kinderyoga- en tieneryoga docenten, en voor verloskundigen, kraamverzorgers, en artsen die de kennis van de yogatraditie in hun eigen praktijk willen leren toepassen.

Lees verder

Opleiding Yoga en Hormonen

Je leert tijdens deze erkende opleiding Hormoonyoga of Midlife Yoga hoe je yoga kan inzetten voor vrouwen die de lichamelijke en geestelijke transformatie doormaken, ingezet door verandering in de hormoonspiegel tijdens de wisseljaren (ook wel aangeduid met climacterium, overgang of overgangsjaren).

Lees verder

Opleiding Anatomie en Fysiologie met Yoga

Deze erkende yogaopleiding biedt de ruggengraat van het verantwoord beoefenen van Yoga: een gedegen kennis van de anatomie en de fysiologische werking van het menselijk lichaam. Het kennen van grenzen en weten wat het betekent wanneer deze overschreden worden.

Lees verder

Opleiding Ouder-Kind Yoga

Tijdens de erkende opleiding Ouder-Kind Yoga wordt aandacht geschonken aan begeleiden van yoga met ouders en hun kind. Je leert omgaan met de dynamiek tussen ouder en kind gedurende alle fasen van het opgroeien: baby, dreumes, peuter, kleuter, het jonge kind en de tiener.

Lees verder

Workshop Anatomie van het kind

Doel van de workshop is om je nader kennis te laten maken met de anatomie van het skelet en de spieren van kinderen. Je krijgt meer inzicht in het gebruik van de spieren en de botten bij het beoefenen van kinderyoga.

Lees verder

Training Klankschalen en begeleide meditatie

Tijdens deze tweedaagse training leer je begeleide meditaties te geven in combinatie met klankschalen van docente Hilda Postema. Zij heeft deze training ontwikkeld om in verbinding te komen met de innerlijke stilte.

Lees verder

Training Ayurveda en Yoga

Tijdens deze unieke training van Robert Swami Persaud maak je kennis met de traditionele Ayurveda, een geneeskunde die haar wortels in het oude India heeft en een geschiedenis kent van meer dan 3.000 jaar.

Lees verder

Training Vinyāsa Yogaflows voor kinderen en tieners

Tijdens deze erkende training leert Rineke Vierhoven je hoe je met kinderen en tieners yoga kunt beoefenen in een prachtig samenspel van stabiliteit én beweging. Je traint kracht, uithoudingsvermogen, mentale aandacht en diepe ademhaling in de flow.

Lees verder

Training Yin Yoga voor tieners

In deze training leer je hoe je Yin Yoga kunt inzetten in een yogales voor tieners. De houdingen worden op een statische manier beoefend en wat het intensief maakt, is dat houdingen lang(er) worden aangehouden.

Lees verder

Pureyoga is 'Certified Training Provider' for Yoga Alliance Professionals. Our teacher training courses have met the stringent requirements set by Yoga Alliance Professionals. Our graduates are trained to the highest standard and are eligible to register with Yoga Alliance Professionals.

Rineke Vierhoven is a registered teacher with Yoga Alliance Professionals. This accreditation demonstrates excellent standards as set by Yoga Alliance Professionals.

 

 

Pepijn van Sandijk is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher (RYT200) bij de Yoga Alliance en als Associate Member level 1 bij de Yoga Alliance Professionals.

 

 

Rineke Vierhoven is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland. Erkende bijscholingen en speciaiisaties zijn onder andere: Purekinderyoga, Puretieneryoga, Purezwangerschapsyoga, Anatomie en Fysiologie, Yoga en Hormonen en Ouder-Kind Yoga.

Februari 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28