Yoga voor kinderen met bijzondere aandacht

Yogaworkshop

Tweedaagse training

Natuurlijk verdienen alle kinderen bijzondere aandacht. Deze training yoga voor kinderen met bijzondere aandacht richt zich op de kennis en vaardigheden voor het begeleiden van yogalessen voor deze doelgroep. Het zijn kinderen die je vroeg of laat tegen zal komen bij het lesgeven aan kinderen. In deze bijscholing gaan we speciale aandacht geven aan de vraag hoe je met yoga een positieve bijdrage kan leveren in het leven van deze kinderen.

Kinderen en jong volwassenen 'met een beperking' en bijzondere aandacht kunnen baat hebben bij het beoefenen van yoga. Het hoe leer je tijdens de training. De ervaring leert dat zij door yoga kunnen groeien in hun ontwikkeling op verschillende gebied. Vanuit aandacht, wederzijds vertrouwen en respect ontmoeten we de persoon achter de beperking en het gedrag, van hart tot hart, van ziel tot ziel. Afhankelijk van de concentratie en spanningsboog van het kind duurt een sessie minimaal dertig en maximaal vijftig minuten.

Deze tweedaagse training is bedoeld voor begeleiding van kinderen die in de zogeheten 'interactieve fase' en 'imitatie fase' verkeren. In de 'interactieve fase' kan het kind steeds meer oefeningen zelf uitvoeren. Sommige oefeningen lukken helemaal zelf, andere alleen nog met een ondersteuning van bijvoorbeeld een hand. De docent houdt wel in de gaten dat de oefeningen prettig aan blijven voelen bij het kind. Een kind dat zelfstandig kan zitten, staan en lopen met een klein beetje assistentie, mag beginnen in dit stadium. Meer weten? Meldt je aan voor de training!

Deze training is toegankelijk voor (kinder)yogadocenten

Tijdens de twee lesdagen komen een aantal onderwerpen steeds terug. Uiteraard het beoefenen van yoga houdingen voor kinderen met bijzondere aandacht. Evenals ademhalings- en ontspanningstechnieken die specifiek aan deze doelgroep aangepast zijn.

Agenda training

Geen evenementen

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

CONTACT

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Juni 2024
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30