ERKENDE OPLEIDING

Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze opleiding als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development.

De docentenopleiding Ouder-Kind Yoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als bijscholing. Leden behalen met de opleiding 16 scholingspunten.

 

 

 

VERBINDING AANGAAN
VIA HET BEOEFENEN VAN YOGA

De erkende opleiding Ouder-Kind Yoga richt zich op kennis en vaardigheden voor het begeleiden van lessen met ouders en kinderen van alle afzonderlijke leeftijdsgroepen. Yoga met ouder en kind is een steeds populairder wordende vorm van Yoga, en wordt ook wel 'Family Yoga' genoemd. Omdat het de familieband versterkt via yoga.

LEREN OMGAAN
MET VERSCHILLENDE LEEFTIJDEN

Kinderen zijn niet een homogene groep, naast verschillen tussen meisjes en jongens en de verschillende indivduen zijn de volgende fasen duidelijk te onderscheiden: de baarmoederfase, de baby- en dreumesfase, de peuter- en kleuterfase, de kindfase op de lagere school en de tiener- of puberteitsfase.

 

Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze training als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development

 

 

Lees meer

Ouder-Kind Yoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als bijscholing. Leden behalen 16 scholingspunten.

 

 

Lees meer

Ouder-Kind Yoga

Mensen zijn verschillend. Ieder mens verdient dan ook persoonlijke aandacht, bijvoorbeeld via Yoga. Kinderen, ouders, iedereen. Ouders samen met hun kind begeleiden via Yoga om beide te helpen in hun ontwikkelen heeft diverse voordelen. Alleen al wanneer we naar kinderen kijken vanuit het oogpunt van de verschillende fasen van de ontwikkeling en groei van zowel het lichaam als de hersenen. Kinderen zijn niet een homogene groep, naast verschillen tussen meisjes en jongens en de verschillende individuen zijn de volgende fasen duidelijk te onderscheiden: de baarmoederfase, de baby- en dreumesfase, de peuter- en kleuterfase, de kindfase op de lagere school en de tiener- of puberteitsfase. In deze opleiding Ouder-Kind Yoga komt dit aan de orde en leer je de ouders hoe ze hun kind kunnen begeleiden in hun ontwikkeling. 

De opleiding Ouder-Kind Yoga richt zich op kennis en vaardigheden voor het begeleiden van lessen met ouders en kinderen van alle afzonderlijke leeftijdsgroepen. Yoga met ouder en kind is een steeds populairder wordende vorm van Yoga, en wordt ook wel 'Familie Yoga' of 'Family Yoga' genoemd. Hiermee wordt aangegeven dat het in gezinsverband beoefenen van Yoga een belangrijke bijdrage kan leveren aan de 'bonding' en het samen plezier beleven. Deze vorm van Yoga werkt daarnaast aan het aanleren van gezonde manieren van bewegen en andere gedragspatronen, die ook thuis toegepast kunnen worden.

Tijdens een Ouder-Kind Yogales zijn er momenten van inspanning en ontspanning. Zo leert het kind dat inspanning en ontspanning elkaar aanvullen. Hoe beter kinderen in staat zijn zich te ontspannen, des te beter ze hun reactie op spanning kunnen reguleren bij fysieke ongemakken en stressvolle situaties in het dagelijkse leven. Een Yogales biedt kinderen de gelegenheid te genieten en te profiteren van de positieve effecten van aanraking, beweging, ritme, Yoga en ontspanning. Dat is het doel. Als ouder deel je mee in dit genot van voordelen. Het doen van Yogaoefeningen met een kind betekent samen spelen, rekken, dansen, zingen, ontspannen en de positieve werking die hiervan uitgaan. Als docent maak je dit mogelijk.

Agenda opleiding

Geen evenementen

Deelnemen aan de opleiding?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Juni 2024
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30