Our teacher training course has met the stringent requirements set by Yoga Alliance Professionals as a 200hrs. Yoga Teacher Foundation Course (200 uur Yoga docenten opleiding). Our graduates are trained to the highest standard and are eligible to register with Yoga Alliance Professionals as a Member.

 

 

Lees meer

Module IV: vaardigheid

Elk van de lesdagen staat in het teken van een thema of onderwerp. De opzet van elke lesdag is steeds hetzelfde maar met telkens een andere invulling. Voorafgaand aan elke lesdag, ook de eerste, krijg je huiswerkopdrachten toegestuurd die je voor jezelf uitwerkt. Tijdig ingediende uitwerkingen worden van feedback voorzien door Pureyoga vóórafgaand aan de lesdag.

Didactische vaardigheden IV: vaardigheid - eind-assessment

De vierde module bestaat uit de eind-assessments waarvoor je wordt uitgenodigd wanneer je de eerste drie modules met succes hebt afgerond. Deze module duurt 3 lesdagen (15 contacturen). Tijdens de eind-assessment spreek je een door jou schriftelijk uitgewerkte en voorbereidde les in aan de andere deelnemers van de groep en laat je met name voor jezelf zien waar jij en je 'vijnana' (विज्ञान), je 'vaardigheid' of 'kennis' staat.

Leren door te doen

Tijdens de lesdagen ervaar je de materie zelf aan de hand van de asana's tijdens een yogales. Hierbij worden de oefeningen beoefend vanuit de traditie van Hatha Yoga en andere vormen van yoga. De lesstof komt in actieve en creatieve werkvormen aan de orde.

Elke lesdag kun je verwachten dat alles in het teken van leren lesgeven staat:

  • Yoga doen en ervaren in het licht van het specifieke onderwerp van de lesdag in een yogales
  • Bespreken huiswerkopdrachten en uitgebreide uitleg  aan de hand van theorie en achtergronden.
  • In groepjes werken aan een PGO opdracht aan didactiek: hoe de asanas in te spreken, te begeleiden en adjustments

Agenda opleiding

Geen evenementen

Deelnemen aan de opleiding of een module?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31