ERKENDE OPLEIDING

Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze opleiding als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development.

De docentenopleiding Anatomie en Fysiologie met Yoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie. Leden behalen met de opleiding 32 scholingspunten.

 

 

 

VOOR IEDEREEN:
BEGINNERS EN VERDER

De Anatomie en Fysiologie met Yoga is een opleiding voor iedereen, van beginnende beoefenaars tot verder gevorderden en yogadocenten. Werkelijk in het moment zijn, vergt een "beginners' mind". Juist wanneer je gevorderd bent is dat een uitdaging. Je leert je eigen lichaam en werking van yogahoudingen weer opnieuw ontdekken.

LEREN LUISTEREN EN KIJKEN
NAAR DE SIGNALEN VAN JE LICHAAM

De ruggengraat van het verantwoord beoefenen van Yoga is een gedegen kennis van de anatomie en de fysiologische werking van het menselijk lichaam. Het kennen van grenzen en weten wat het kan betekenen wanneer deze overschreden worden. Een belangrijke leefregel in de Yoga is jezelf geen pijn of geweld aan te doen. Sleutel tot deze kennis is grenzen zelf leren waarnemen en ervaren voordat ze overschreden worden.

 

Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze training als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development

 

 

Lees meer

Anatomie en Fysiologie met Yoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie. Leden behalen 32 scholingspunten.

 

 

Lees meer

Anatomie en Fysiologie met Yoga

De ruggengraat van het verantwoord beoefenen van Yoga is een gedegen kennis van de anatomie en de fysiologische werking van het menselijk lichaam. Het kennen van grenzen en weten wat het kan betekenen wanneer deze overschreden worden. Een belangrijke leefregel in de Yoga is jezelf geen pijn of geweld aan te doen. Sleutel tot deze kennis is grenzen zelf leren waarnemen en ervaren voordat ze overschreden worden.

Ieder mens is daarin anders. Elke Yoga Asana wordt door ieder op eigen wijze uitgevoerd. Begrenst door eigen fysieke mogelijkheden. Kennis van de botten zijn een belangrijk uitgangspunt om de verdieping in de Yoga aan te gaan. Weten om welke botten het gaat. Door welke specifieke spieren deze in beweging worden gebracht. De invloed van de ademhaling en de hartslag hierop. Maar ook de wisselende invloed die bijvoorbeeld het hormonale stelsel en de spijsvertering kunnen hebben. Dit alles wordt bij de opleiding Anatomie en Fysiologie met Yoga onderzocht om de effecten van Yoga Asana's te onderzoeken: de positieve uitwerking, maar ook de risico's op letsel. De leringen van Paul en Suzie Grilley zijn hierbij een grote inspiratie.

Anatomie en Fysiologie met Yoga is een erkende yogaopleiding waarin verdiepend ingegaan wordt op zowel fysieke als spirituele aspecten van het beoefenen van Yoga. Het doel van deze opleiding is om met een holistische blik naar het menselijk lichaam te leren kijken. Daarnaast om kennis en inzichten te verwerven in de anatomie en de fysiologie van het menselijk lichaam waarmee beoefening van Yoga verrijkt en verdiept. Tijdens de opleiding wordt ook medische kennis uit langjarige ervaring in de zorg gedeeld. Deze leer je toepassen bij je eigen beoefening van Yoga. De opleiding is ook geschikt wanneer je recent met Yoga gestart bent. Yogadocenten kunnen deze toepassen in de eigen yogapraktijk bij het begeleiden van deelnemers tijdens de yogalessen.

De theorie en kennis wordt eigen gemaakt door deze direct zelf te ervaren via Yoga Asana's die specifiek ingaan op het onderwerp dat op dat moment behandeld wordt. Door het uitvoeren van bewegingsoefeningen worden de fysieke grenzen van het eigen lichaam en die van medestudenten opgezocht waarmee deze tijdens het beoefenen van Yoga duidelijk worden. Dat is zichtbaar en duidelijk te begrijpen, en daardoor wordt de complexe stof goed te begrijpen. Aan de hand hiervan wordt de diepere fysiologische werking toegelicht. Deze ervaring zou je, bijvoorbeeld wanneer je yogadocent bent, weer met anderen kunnen delen in je lessen.

Agenda opleiding

Geen evenementen

Deelnemen aan de opleiding?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31