Our teacher training course has met the stringent requirements set by Yoga Alliance Professionals. Our graduates are trained to the highest standard and are eligible to register with Yoga Alliance Professionals as an Affiliate Member.

 

 

Lees meer

 

Purekinderyoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie. Leden behalen 42 scholingspunten.

 

 

Lees meer

Deelnemers over de opleiding

Ik heb bij Rineke Vierhoven inmiddels meerdere opleidingen gevolgd (Zwangerschapsyoga, Kinderyoga, Tieneryoga, Yoga en hormonen voor de vrouw in de wisseljaren en Yoga voor kinderen met bijzondere aandacht). Allen met het doel om mezelf nog beter te leren kennen en als onderdeel van mijn persoonlijke groei en ontwikkelingsproces. Veel van de opleidingen heb ik prive bij Rineke gevolgd. Ze biedt een veilige omgeving voor de ander om te kunnen Zijn in het proces van persoonlijke groei en ontwikkeling en spiegelt dat wat in jezelf nog aandacht vraagt en aangekeken en/of onderzocht wil worden om daadwerkelijk te kunnen, mogen en willen Zijn.

~ Rashna Tjikhoeri | rashna.nl

Na de 1e lesdag wist ik meteen dat ik bij Rineke op de juiste plek zat. Rineke weet de lessen zo neer te zetten dat je geraakt wordt in je kindstuk. Ik omschrijf Rineke als puurheid, liefdevol, kennis en kracht. Ik ben tijdens de opleiding voorbij mijn eigen angsten gegaan en ik ben mezelf en Rineke daar heel erg dankbaar voor.

~ Nathalie Balm

Deze opleiding was voor mij een prachtige reis. Soms wel zwaar maar ik ben dankbaar, dat ik het heb mogen meemaken.

~ Eva Boele-Lichnerova

Fijne opleiding om in contact te komen met de mogelijkheden die je voor jezelf onderzoekt als kinderyoga docent. Alle handvatten hiertoe worden je op liefdevolle manier aangereikt.

~ Odette Oosterwijk

Het ging zoals het ging, het werd zoals het werd :-). Dank.

~ Carla van Alten

Een heldere opleiding vanuit de basis met veel verdieping. Het logo zegt het al Pure-yoga. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding bij Pureyoga heb gevolgd. Er zullen er meer volgen...

~ Anna Wallendal

Deze cursus heeft mij meer gebracht dan ik van tevoren dacht: niet alleen heeft het mij voorbereid op een nieuwe professionele activiteit, het heeft me ook geholpen bepaalde onderwerpen in mijn leven uit te diepen of een plekje te geven.

~ Ciska Augustijn | België

Rineke is puurheid en natuur. Zij is zo haarzelf, met haar wijsheid en eigenzinnigheid, dat ik ook wel durf te zijn wie ik ben. Het meest gegrepen heeft me de eenvoud, de aandacht voor al wat is in de natuur. "Kinderyoga is geen kermis". " Less is more". Via Rineke heb ik het zelfvertrouwen om les te geven. Dat vertrouwen geeft me veel energie en ik ben er ziels' dankbaar voor.

~ Inge

De opleiding kinderyogadocent bij Pureyoga heb ik mogen ervaren als een groot kado. Yoga houdt zoveel meer in dan houdingen en daar ben ik me meer bewust van geworden. Yoga is de natuur; 'n miertje wat je ziet, 'n bloem in bloei, verbinding met de Aarde en de mens én met jezelf

~ Annelies vd Boogert

Voor mij is dit een heel bijzonder proces geweest. Ik heb veel geleerd van Rineke, een vrouw die veel weet over yoga en de achtergrond daarvan. Mooi om te zien hoe zij met zoveel passie les & yoga geeft en daar heb ik kinderyoga van mogen leren!

~ Karina Wijnstra

Een goede opleiding met een volledig aanbod zonder 'fratsen'. Hard werken en oefenen. Ik heb een heerlijk jaar gehad.

~ Joke Barns

Met heel veel plezier heb ik deze mooie opleiding kinderyogadocent Purekinderyoga mogen volgen. Een mooie reis, een schat aan kennis, inspirerende voorbeeldlessen, fijne lessen en een fijne docent. Yoga op een heel pure manier. Een verrijking voor mijn eigen yogabeoefening en wie weet wat de toekomst brengt.

~ Irma Pieters

Fijne opleiding met aandacht voor het kind. Rineke is eerlijk, open en voor mij een bron van inspiratie. Veel geleerd over de basis van het lesgeven van yoga.

~ Anita van Veen

Persoonlijk heeft de opleiding mij ook veel gebracht. Met veel plezier heb ik de huiswerkopdrachten gemaakt en er veel van geleerd. Het enthousiasme van Rineke is heerlijk te ervaren en werkt aanstekelijk. De opleiding is een verrijking voor mijzelf geweest.

~ Jeannette Holtslag

Ik ben geïnspireerd, een stuk wijzer geworden en rijker geworden met ervaringen door de Purekinderyoga opleiding.

~ Mendy Kokx-Leguijt

Door de goede en uitgebreide opleiding heb ik het vertrouwen dat ik met gedegen kennis en vaardigheden kinderyoga kan gaan aanbieden. De opleiding is zeer weloverwogen en met liefde voor het kind in elkaar gezet. De mogelijkheid tot het volgen van bijscholingen tijdens en na de opleiding vind ik erg goed, zo heb ik de mogelijkheid om me te specialiseren en mijn kennis en vaardigheden verder te verdiepen op vlakken die mij aanspreken. Naast de scholing als kinderyogadocent heeft de opleiding mij ook begeleidt bij een persoonlijk en spiritueel groeiproces. Mijn blik op mezelf is hierdoor verruimd. Een absolute aanrader voor als je (je eigen) kinderen wilt begeleiden tijdens het opgroeien.

~ Geertje Lodwikus-Baijens | Kus De Wereld

Tijdens de opleiding tot kinderyogadocent heb ik een reis gemaakt door het dal van de berg en over de toppen van de berg. Ik heb het dal ervaren als een confrontatie, herkenning en verdieping van mijn eigen ontwikkeling. Op de top van de berg was ik blij en trots op mezelf. Ik ben blij dat ik deze opleiding heb gevolgd bij Rineke. Ze zorgt voor een goede opbouw en verdieping van de theorie, praktijk en ontwikkeling van jezelf. Bedankt!

~ Monique Oostra

Deze opleiding heeft mij  heel veel verdieping gegeven naar mezelf toe. De lessen waren een feestje. De huiswerkopdrachten ontvangen waren een geschenk. Je verdiepen in de ideeen van kinderen is graven in je eigen kind zijn. Het was een hele mooie, leerzame en soms ook emotionele ervaring die ik nooit had willen missen.

~ Jolanda de Haas

Rineke zit bomvol energie én yoga! Zij is een enorme bron van kennis, die verder gaat dan alleen de basisyogadingetjes. Deze kennis brengt zij op een prettige manier over, zodat je na je opleiding zelfverzekerd aan de slag kunt als yogadocent!

~ Mira van Herwijnen | Kinderyoga Barendrecht

De purekinderyogaopleiding volgen was voor mij een geweldige ervaring. Je leert zo veel meer dan alleen lessen samenstellen en yogahoudingen uitwerken. Ik werk al jaren met kinderen en ik merk dat ik na het volgen van deze opleiding anders met de kinderen om ga. Ik kijk ook anders naar mezelf als lesgever. Zelfs al ga je nooit yogales geven, deze opleiding is een verrijking voor iedereen die met kinderen werkt! Bedankt Rineke, voor dit mooie cadeau!

~ Helen Geets | België

De opleiding Kinderyoga heb ik ervaren als een hele 'rijke' opleiding: Rineke besteedt aan heel veel aspecten aandacht. Van Chakra's, spelvormen, gedachtengoed en didactiek tot anatomie. Het is voor mij een hele mooie basis om me verder te ontwikkelen.

~ Ellen Krijnen |  Nederland

Een prachtige opleiding om even terug kind te leren worden!! Ik moest daarvoor redelijk veel kilometers afrijden, maar altijd met zoveel plezier! Dat was mijn persoonlijke yogareis. Rineke: wanneer kom je naar België? :-)

~ Françoise Baumans | België

Wat een prachtige opleiding is Purekinderyoga. Voor mij was dit een opstap naar Purezwangerschapsyoga, maar ik ben blij dat ik de opleiding gedaan heb en wat heb ik veel geleerd!

~ Samenta Scheepens | senyoga.nl

De opleiding voor kinderyogadocent bij Rineke vond ik een geweldige ervaring die mij enorm heeft gestimuleerd tot het op allerlei manieren bezig zijn met yoga. Het heeft veel bij mij losgemaakt, waaronder mijn creativiteit. Zowel theoretisch als praktisch werd de verdieping opgezocht.

Het enthousiasme en de kunde van Rineke op het gebied van kinderyoga was geweldig om te ervaren. Yoga betekent voor mij 'ont-wikkelen' (op meerdere manieren te interpreteren). Dit heb ik absoluut ervaren en is door de opleiding in een hogere versnelling komen te staan.

~ Ineke

Wat ik heel erg goed en fijn vond aan de opleiding Purekinderyoga is dat het tegelijk een basis Hatha Yoga opleiding is. Je bent dus niet alleen met spel bezig, maar echt met yoga en je leert dat door allerlei spelvormen aantrekkelijk te maken voor kinderen.

Ik heb het afgelopen jaar naar iedere opleidingsdag uitgekeken! Het was leerzaam, fijn en reuze gezellig met de leuke groep meiden die we hadden. De kwaliteit van de opleiding is hoog! Ik kan de opleiding aan iedereen aanbevelen!

~ Femke

Ik heb enorm genoten van de Purekinderyoga docentenopleiding. Op de lesdagen was ik echt weer even kind. De opleiding heeft veel diepgang en laat je daarnaast weer op zelfonderzoek gaan.

De syllabus bevat een schat aan informatie en Rineke inspireert je om nog eens extra in de onderwerpen te duiken. De opleiding was in eerste instantie een groot cadeau voor mezelf. Ik vind het heerlijk dat ik dit cadeau inmiddels met veel liefde door mag geven in mijn eigen kinderlessen!

~ Madeleine van der Hoek | Cerridwens' Ketel

Rineke heeft de kracht een groot dosis yoga met spel en plezier te combineren. De combinatie is het leuke aan kinderyoga! Doordat er in de opleiding veel aandacht is besteed aan het juist uitvoeren van houdingen, de ademhaling, contra-indicaties en benaderen van leeftijdsgroepen ben ik mij in (het doceren van) yoga zekerder gaan voelen.

Daarnaast vond ik de manier waarin Rineke feedback gaf opbouwend, zowel bij de schriftelijke uitwerking als in de praktijklessen. En dank voor de geweldige opleidingswijzer!

~ Mariska van Unen | Wereldkind

Rineke is een inspirerende vrouw, dat zal je merken als je haar ontmoet. Ze is kundig, en weet haar kennis op een heel aanstekelijke manier over te brengen.

In haar opleiding tot kinderyogadocent maak je je een solide yogabasis eigen en krijg je inzicht in het opzetten van een aantrekkelijke les voor kinderen. De opleiding is een verrijking!

~ Ilse Breget

Deze opleiding is een ware 'experience'. Leren door te ervaren, onder de bezielende (bege)leiding van Rineke. Het heeft me dichter bij het kind in mij gebracht en dat gecombineerd met Yoga. Super!

~ Esther Dijckmans

Deze opleiding heeft mij verrast en op zo'n manier gevoed dat ik voorlopig vooruit kan en steeds meer wil. Ook heeft het mijn idee over onderwijs opener gemaakt.

~ Marienke

De opleiding hatha-kinderyoga heeft mij weer in contact gebracht met het kind in mij! Als volwassene zijn we dat stuk helaas verloren, net als fantasie en vreugde, die zeker heel belangrijk zijn in ieders bestaan. Daarnaast is in mij een stukje creatief denken naar boven gekomen. Namasté

~ Carola van Dijk

Het was boven mijn verwachting. Ben zelfs veel meer bewuster en spiritueel gaan leven. Een mooie en bijzondere ervaring.

~ Anoniem

Ik heb met heel veel plezier veel dingen geleerd over Kinderyoga en docentschap: meer dan de moeite waard!

~ Ilse van Schalkwijk

Wat een mooie leerweg. Erg duidelijk en leerzaam met de warmte van mooie mensen om je heen.

~ Ilse van Steen

Een hele inpirerende, leerzame opleiding, waar ik zelf weer even terug kind was.

~ Anke

Deze opleiding voor kinderyogadocent raad ik iedereen aan. Het was heel leerzaam en inspirerend. De kinderen om mij heen zijn heel enthousiast over de les die ik met hen heb geoefend. Dat geeft veel voldoening.

~ Nienke

Agenda opleiding

Deelnemen aan de Vocational Training?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Februari 2023
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28