Our teacher training course has met the stringent requirements set by Yoga Alliance Professionals as a 200hrs. Yoga Teacher Foundation Course (200 uur Yoga docenten opleiding). Our graduates are trained to the highest standard and are eligible to register with Yoga Alliance Professionals as a Member.

 

 

Lees meer

Opbouw modules en thema's

Elk van de lesdagen staat in het teken van een thema of onderwerp. De opzet van elke lesdag is steeds hetzelfde maar met telkens een andere invulling. Voorafgaand aan elke lesdag, ook de eerste, krijg je huiswerkopdrachten toegestuurd die je voor jezelf uitwerkt. Tijdig ingediende uitwerkingen worden van feedback voorzien door Pureyoga vóórafgaand aan de lesdag. De opleiding is opgebouwd uit vier niveaus.

Didactische vaardigheden I: basis Asana beoefening en Yoga anatomie

De eerste module richt zich op de basis van Asana beoefening en Yoga anatomie en heeft als thema 'prama' (प्रमा) - 'basis' of 'fundament'. Onderdelen daarin zijn kinesiologie en fysiologie. Je leert hoe verschillende Asanas verantwoordelijk en veilig beoefend worden. Je leert waar en hoe studenten moeten kijken om te bepalen welke instructie gegeven dient te worden en welke correctie ze moeten toepassen. Deze module behandelt ook de basis van de Vedische Filosofie, Ayurveda en basis didactische vaardigheden zoals basishouding en stemgebruik.

 • Anatomie, kinesiologie en fysiologie gericht op het beoefenen van Yoga en het lesgeven
 • Basis Yoga Asana
 • Basis didactische vaardigheden

Didactische vaardigheden II: 4 yogastijlen

Tijdens de tweede module met als thema atisthate (आतिष्ठति) - praktiseren, leer je lesgeven volgens verschillende stijlen van Yoga:

 1. Klassieke Hatha Yoga
 2. (moderne) Hatha Yoga
 3. Yin Yoga
 4. Vinyasa Yoga

 Je leert als deelnemer de basisbeginselen van deze vormen van yoga-beoefening en leert deze kennis toepassen in een yogales. In het kort wordt steeds behandeld:

 • Yoga houdingen (Asanas)
 • Opwarmingsoefeningen
 • Ademhalingsoefeningen (pranayama)
 • Concentratie oefeningen (meditatie en mindfulness)
 • Ontspanningsoefeningen

Didactische vaardigheden III: de verdieping

In het derde deel van opleiding verdiep je je kennis en vaardigheden van specifieke onderdelen die nadere aandacht vragen aan de hand van het thema 'tattva' (तत्त्व) - 'essentie' of 'principe':

 • Pranayama/ ademhalingstechnieken
 • Meditatie
 • Adjustements en correctie
 • Het introduceren van de vedische filosofie in hun lessen.

Didactische vaardigheden IV: eind-assessment

Tijdens de eind-assessment spreek je een door jou schriftelijk uitgewerkte en voorbereidde les in aan de andere deelnemers van de groep en laat je met name voor jezelf zien waar jij en je 'vijnana' (विज्ञान), je 'vaardigheid' of 'kennis' staat.

Deelnemen aan de opleiding of een module?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

December 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31