CERTIFIED TRAINING PROVIDER
YOGA ALLIANCE PROFESSIONALS

Pureyoga is een 'Certified Training Provider' bij de Yoga Alliance Professionals. Pureteacher is erkend als 200uurs Yoga docenten opleiding. De opleidingen Purekinderyoga, Puretieneryoga en Purezwangerschapsyoga zijn geaccrediteerd als 'Vocational Courses' en geven bij afronding de mogelijkheid voor registratie als 'affiliate member' met de optie om een verzekering af te sluiten. Andere trainingen en workshops van Pureyoga kunnen worden ingezet als verplichte uren Cotinuous Professional Development (CPD). De trainingen worden verzorgd door -en onder supervisie van- Senior Teacher Rineke Vierhoven. Ga voor voorwaarden en vragen naar de website van de Yoga Alliance Professionals.

LEES VERDER

17
APRIL

PUREKINDERYOGA IN
CAPELLE A/D IJSSEL

Tijdens deze erkende opleiding kinderyogadocent leer je vanuit een holistische visie om kinderen van 2 tot 12 te inspireren zichzelf en hun innerlijke kracht te ontdekken en te uiten via kinderyoga. Kinderyoga is leuk, leerzaam en motiverend als ondersteuning bij de ontwikkeling en de groei van het kind, zowel lichamelijk als mentaal. Maar ook leuk en stimulerend bij je eigen ontwikkeling. Purekinderyoga is tevens een basisopleiding Hatha Yoga docent door diepgang in yoga, yogafilosofie, Pranayama, chakrafilosofie, anatomie (van kinderen) en meditatie.

LEES VERDER

30
MEI

OPLEIDING
OUDER-KIND YOGA

Tijdens de erkende opleiding Ouder-Kind Yoga wordt aandacht geschonken aan yoga met ouders met hun kinderen gedurende alle fasen van opgroeien en ontwikkelen. Toegankelijk voor yogadocenten die met en voor kinderen werken.

LEES VERDER

DIVERSE
STARTDATA

ONLINE JAARTRAINING
LEVE HET SEIZOEN!

Je kunt van elk seizoen op geheel eigen wijze genieten; lente, zomer, herfst en winter. Laat de natuur in je ontwaken en ontdek jezelf als de krachtige stralen van de ochtendzon die door de bomen de grond zoeken.

LEES VERDER

DIVERSE
STARTDATA

ONLINE TRAINING
YAMAS NIYAMAS

Wat niemand zou mogen missen als yogadocent en -beoefenaar is een grondig begrip van de 5 Yamas en 5 Niyamas. Doe mee met deze training en leer hoe je de eerste stappen van het Achtvoudige Pad in je dagelijkse leven kan toepassen en deze jou en je yogapraktijk kunnen transformeren.

LEES VERDER

17
APRIL

START OPLEIDING
PUREKINDERYOGA
CAPELLE A/D IJSSEL

Tijdens deze erkende opleiding kinderyogadocent leer je vanuit een holistische visie om kinderen van 2 tot 12 te inspireren zichzelf en hun innerlijke kracht te ontdekken en te uiten via kinderyoga. Kinderyoga is leuk, leerzaam en motiverend als ondersteuning bij de ontwikkeling en de groei van het kind, zowel lichamelijk als mentaal. Maar ook leuk en stimulerend bij je eigen ontwikkeling. Purekinderyoga is tevens een basisopleiding Hatha Yoga docent door diepgang in yoga, yogafilosofie, Pranayama, chakrafilosofie, anatomie (van kinderen) en meditatie.

LEES VERDER

18
SEPTEMBER

COMBIYTRAINING
YOGA OP LEEFTIJD/
STOELYOGA

De training introduceert yogahoudingen die er op gericht zijn de kwaliteit van leven en vitaliteit van ouderen te verbeteren en te ondersteunen. De yogaposes zijn speciaal aangepast voor mensen op leeftijd en kunnen mogelijk ouderdomsklachten verlichten.

LEES VERDER

in NL en BE

Pureyoga biedt bij Yoga Alliance Professionals en Vereniging Yogadocenten Nederland erkende opleidingen en trainingen aan in heel Nederland: op de eigen locatie in Drenthe, Capelle a/d IJssel, Breda, Zierikzee, Meppel en Groningen en in België in Dendermonde.

Kijk bij de betreffende locatie welke opleiding, training of workshop binnenkort bij je in de buurt aangeboden wordt.

Locaties

Yogazine

In het magazine van Pureyoga lees je over yoga en meer. Er is aandacht voor het laatste nieuws, nieuwe en interessante trainingen en workshops, maar ook jaarfeesten, natuurrituelen, yoga en andere interessante onderwerpen.

Wij gebruiken bronnen uit India en China, maar ook van West-Europese culturen zoals Kelten, Germanen, Romeinen en de oude Grieken.

Lees verder

Asana Pradipika

Regelmatig zet Pureyoga een asana in de 'spotlight'. Bijvoorbeeld een asana die past bij het seizoen of een jaarfeest, de maan, of een ander thema. Centraal staat steeds de bewustwording van je lichaam, en bewustzijn in je yogabeoefening.

De instructie wordt weergegeven, inclusief een uitgebreide toelichting, zoals uitgangshouding, werking, contra-indicaties en symboliek.

Asana

Pureteacher Yoga docenten opleiding

Pureteacher biedt je een internationaal erkende all-round 200u. Hatha Yoga docentenopleiding die draait om het leren opzetten en geven van yogalessen. Tijdens de in totaal 39 lesdagen ontwikkel je kennis en vaardigheden om direct met zelfvertrouwen als yogadocent yogales te geven.

Lees verder

Opleiding Purekinderyoga

Tijdens deze erkende kinderyoga docentenopleiding leer je kinderen van 2 tot 12 te inspireren zichzelf en hun innerlijke kracht te ontdekken en te uiten via kinderyoga. Kinderyoga is leuk, leerzaam en motiverend als ondersteuning bij de ontwikkeling en de groei van het kind. Purekinderyoga biedt de basis van Hatha Yoga.

Lees verder

Opleiding Puretieneryoga

De nationaal en internationaal erkende tieneryoga docentenopleiding is een erkende yoga docentenopleiding waarin je leert om tieners in de puberleeftijd van 12 tot 20 te inspireren zichzelf te ontdekken en te uiten via yoga.

Lees verder

Opleiding Purezwangerschapsyoga

Als erkende docentenopleiding voor yoga tijdens de zwangerschap is dit een aanvulling van kennis en vaardigheden voor yoga-, kinderyoga- en tieneryoga docenten, en voor verloskundigen, kraamverzorgers, en artsen die de kennis van de yogatraditie in hun eigen praktijk willen leren toepassen.

Lees verder

Opleiding Hormoonyoga

Je leert tijdens deze erkende opleiding Hormoonyoga hoe je yoga kan inzetten voor vrouwen die de lichamelijke en geestelijke transformatie doormaken, ingezet door verandering in de hormoonspiegel tijdens de wisseljaren (ook wel aangeduid met climacterium, overgang of overgangsjaren).

Lees verder

Opleiding Anatomie en Fysiologie met Yoga

Deze erkende yogaopleiding biedt de ruggengraat van het verantwoord beoefenen van Yoga: een gedegen kennis van de anatomie en de fysiologische werking van het menselijk lichaam. Het kennen van grenzen en weten wat het betekent wanneer deze overschreden worden.

Lees verder

Opleiding Ouder-Kind Yoga

Tijdens de erkende opleiding Ouder-Kind Yoga wordt aandacht geschonken aan begeleiden van yoga met ouders en hun kind. Je leert omgaan met de dynamiek tussen ouder en kind gedurende alle fasen van het opgroeien: baby, dreumes, peuter, kleuter, het jonge kind en de tiener.

Lees verder

Adjustments en correctie

Deze tweedaagse training biedt kennis en handvatten maar ook het vertrouwen om effectieve hulp te bieden om deelnemers te begeleiden in diverse yoga asana. Effectief, verantwoord en veilig, dus vertrouwd voor je deelnemer.

Lees verder

Yogadocente Rineke Vierhoven deelt met Pureyoga haar ervaringen via innerlijke ontdekkingsreizen, waarin met name belangrijk is hoe je van jezelf kunt leren. Zij brengt jarenlange ervaring uit de medische wereld, op het yoga-pad, met mindfulness, HartFocus en verschillende massage-technieken samen met de onderwijskundige ervaring van haar partner Pepijn van Sandijk.

Rineke is als Senior Teacher geaccrediteerd bij de Yoga Alliance Professionals, lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland en heeft verschillende erkende opleidingen gevolgd. Daarnaast volgt zij zelf jaarlijks enkele bijscholingen. Zij geeft yogales aan verschillende doelgroepen vanuit verschillende tradities zoals Hatha Yoga, Yin Yoga, Power Yoga, Zwangerschapsyoga.

Rineke Vierhoven is a registered teacher with Yoga Alliance Professionals. This accreditation demonstrates excellent standards as set by Yoga Alliance Professionals. Rineke Vierhoven is sinds 2006 Lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Pepijn van Sandijk is als Associate Teacher Level 1 geaccrediteerd bij de Yoga Alliance Professionals en als Registered Yoga Teacher (RYT200) geregistreerd bij de Yoga Alliance en bestudeert verschillende yogavormen zoals Klassieke Hatha Yoga, Yin Yoga en Poweryoga. Bij de opleidingen brengt hij ook zijn ervaringen in het onderwijs en het lesgeven in. Naast het beoefenen van diverse martial arts is hij gecertificeerd sportmasseur.

Pepijn van Sandijk is a registered teacher with Yoga Alliance Professionals. This accreditation demonstrates excellent standards as set by Yoga Alliance Professionals. Pepijn van Sandijk heeft een door de Yoga Alliance internationaal erkende opleiding (RYS200) gedaan en is als 'Registered Yoga Teacher' (RYT200) aangesloten bij de Yoga Alliance.

Rineke is in 1989 met yogabeoefening gestart, en heeft sinds die tijd verschillende uiteenlopende stijlen beoefent. Haar voorkeur gaat uit naar een combinatie van een zachte vorm van yoga met een actieve vorm van yogabeoefening: een combinatie van yin en yang. In haar loopbaan heeft zij een brede ervaring opgedaan met het beoefenen van verschillende stijlen, zoals hatha yoga, yin yoga, asthanga yoga, nada yoga, partneryoga, power yoga en kundalini yoga.

Sinds het begin is zij op een intensieve ontdekkingsreis naar de oude kennis, en zoekt steeds de diepte in haar studie van de yoga. Zij heeft verschillende erkende opleidingen afgerond, zoals de vierjarige opleiding yogadocent en de eenjarige opleiding zwangerschapsyogadocent aan de Yoga Acedemie Nederland. Ook heeft zij verschillende opleidingen en workshops rond kinderyoga afgerond. Daarnaast neemt zij geregeld deel aan trainingen en opleidingen om meer kennis en vaardigheden op te doen, waarvan onderstaand de belangrijkste staan genoemd.

In 2003 is zij met lesgeven begonnen, en is Pureyoga in 2006 ontkiemt. Als yogadocent heeft zij ervaring in het verzorgen van hatha yoga, yin yoga, power yoga, partner yoga, zwangerschapsyoga, asthanga yoga, kinderyoga, tieneryoga, yogatherapie, privélessen en yoga voor specifieke doelgroepen, zoals kinderen met bijzondere aandacht, mannen, vrouwen, vrouwen in de overgang en ouderen. Sinds 2009 biedt Pureyoga docentenopleidingen, trainingen en workshops aan, ook in samenwerking met gastdocenten.

Tijdens het geven van yogales, het verzorgen van yogaopleidingen en haar studie van verschillende levens- en natuurfilosofieën is zij geïnteresseerd geraakt om mensen als coach te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling op hun pad. 

De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor Rineke. Vanaf haar geboorte was zij in haar jeugd met natuurschoon omringt in het Leggelerveld in Dwingeloo, Drenthe. Inmiddels is zij weer terug bij de bron en en woont en werkt in het natuurlandschap van landgoed Rheebruggen in Drenthe, vlakbij haar geboortegrond.

2019

2017

2016

2015

 • Opleiding Yoga for the Special Child® - the Sonia Sumar Method level 1 bij Kathleen Randalph van Yoga for the Special Child®
 • Workshop Yoga voor bijzondere kinderen: aandacht voor kinderen met een beperking van Saskia Valk van dekinderyogajuf

2014

 • Workshop Hoogsensitieve kinderen van Janneke van Olphen van EnVie gevoeligheid grootbrengen
 • Workshop Kinderen begeleiden met tekenen en kaartjes bij Margot Janssen van de Toverboom
 • Workshop Spelenderwijs naar natuurlijk vertrouwen bij Petra Wilbrink van Alma Terra
 • Cursus Meridianenleer bij IMAS Trainingen in Krimpen aan den IJssel

2013

 • Ashtanga Yoga course bij Yogashala in Den Haag

2012

 • Gelicenseerd docententrainer Carryoga®
 • Seminar voor professoinals Natuurlijk bevallen bij Wonderbaar
 • Workshop Rebozotechniek en Rebozomassage bij zwangerschap

2011

 • Opleiding Chakra Healing Jaartraining van Yasho
 • Bijscholing 'Rekenen en taal bij naschoolse activiteiten'
 • Opleiding Speltherapie, voor kinderen die problemen ervaren met hun ontwikkeling

2010

 • Opleiding Baby Yoga Massage bij Centrum Sterrenkind
 • Werken met kinderen (helende reis i.c.m. creatieve- en speltherapie) bij Paradise Kids/ Kindercentrum voor heling en groei
 • Dynamic Yoga and Yin workshop bij Yoga Shala
 • Bijscholing peuter- en kleuterdans bij Dingjan Peuterdansonderwijs door Yvonne Dingjan
 • Jaartraining 'Leven volgens jouw natuur' bij ModronCoaching onder begeleiding van Caroline Groeneveld

2009

2008

 • Bijscholing 'Nada Yoga'. Chakra balancing door Surajit Das
 • Cursus 'De natuurlijke vrouw' bij ModronCoaching onder begeleiding van Caroline Groeneveld

2007

 • Certificaat van de 1-daagse cursus 'De eenvoud van Yoga' aan de Yoga Academie Nederland
 • Tweedaagse workshop 'Acroyoga' onder leiding van Paige Elenson
 • Bijscholing Dynamische asana's voor zwangerschapsyoga bij Yogastudio Charles Hond in Rotterdam
 • Bijscholing Yoga voor vrouwen in de overgang bij Mieke de Bock

2006

2005

 • Opleiding 'Yoga Intensief' bij Barbara Hudson
 • Diverse bijscholingen bij Marijke Ludwig

2004

2003

 • Diploma voor de vierjarige 'opleiding yogadocent' aan de Yoga Academie Nederland (1999-2003)
 • Seminar Geestelijk Leraarschap van Nico Tijdeman (aan de YAN)
 • Seminar Praktijkvoering van Hans Romijn(aan de YAN)

2001

 • Certificaat vijf elementen polariteitsmassage
 • Certificaat polariteitsmassage

Overige

 • Werkzaam als verpleegkundige in diverse instituten
 • Werkzaam als research nurse bij onder andere Erasmus Medisch Centrum
 • Volgt zelf yogalessen vanaf 1989 bij diverse yogadocenten tot op heden

Naast de vaste docenten komen er ook regelmatig gastdocenten bij ons om workshops of lesdagen bij opleidingen te verzorgen. In de loop van de jaren hebben wij onder andere mogen verwelkomen:

Naa
Praktijk
Meer informatie
Robert Swami Persaud Ayurveda Health Center www.ayurveda-center.com
Madeleine van den Hoek Aryuveda en meer www.ayurvedaenmeer.nl
Deborah Campagna Centrum Het Licht www.dansenyoga.nl
Merel Fokkema Praktijk Bodhi www.praktijkbodhi.com
Eefje van den Hamsvoort Vandé Yoga & Expressie www.vande-yoga-expressie.nl
Irene Heim Irene Heim www.ireneheim.nl
Antoinette van Herpen Puur Potentieel www.puurpotentieel.nl
Margot Janssen De Toverboom www.detoverboom.nl
Patty Jongmaets Yogacentrum Dolfijn Wellness www.deugdenyoga.nl
Elly Klompenhouwer Boerderij de Vrije Geest www.boerderijdevrijegeest.nl
Marcia Korenhof Praktijk voor Kinderaromatherapie www.marciakorenhof.com
Grytsje Kramer Weldaad www.weldaad.nl
Janneke van Olphen  enVie coaching & advies  www.gevoeligopvoeden.nl
Helen Purperhart Jip & Jan Academie www.kinderyoga.nl
Ellen Pronk-Visser Studio Elvi www.criticalalignmentschiedam.nl
Saskia de Ruiter-Richter InKleur Kindercoaching www.inkleurkindercoaching.nl
Mariska van Unen Wereldkind www.wereldkind.com
Saskia Valk De Kinderyogajuf  www.dekinderyogajuf.nl
Petra Wilbrink Alma Terra www.petrawilbrink.nl

 

Online Jaartraining Leve het seizoen!

Pureyoga neemt je mee op een online reis die een jaar duurt. We starten in de Lente waarin de natuur ontwaakt en zich openbaart. Wie weet wil je ook dat de natuur in jezelf ontwaakt en zich openbaart? 

Lees verder

Online Yamas Niyamas

Wat niemand zou mogen missen als yogadocent en -beoefenaar is een grondig begrip van de 5 Yamas en 5 Niyamas. Doe mee met deze training en leer hoe je de eerste stappen van het Achtvoudige Pad in je dagelijkse leven kan toepassen en deze jou en je yogapraktijk kunnen transformeren. 

Lees verder

Combitraining Yoga op leeftijd/ Stoelyoga

Een steeds groter wordende groep mag zich 'oudere' noemen en zich scharen onder het fenomeen 'vergrijzing'. Pureyoga biedt een training die jou als yogadocent leert hoe je kunt kijken naar de prachtige individuen die onderdeel uitmaken van deze groep.

Lees verder

Pureyoga is 'Certified Training Provider' for Yoga Alliance Professionals. Our teacher training courses have met the stringent requirements set by Yoga Alliance Professionals. Our graduates are trained to the highest standard and are eligible to register with Yoga Alliance Professionals.

Rineke Vierhoven is a registered teacher with Yoga Alliance Professionals. This accreditation demonstrates excellent standards as set by Yoga Alliance Professionals.

 

 

Pepijn van Sandijk is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher (RYT200) bij de Yoga Alliance en als Yoga Teacher bij de Yoga Alliance Professionals.

 

 

Rineke Vierhoven is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland. Erkende bijscholingen en speciaiisaties zijn onder andere: Purekinderyoga, Puretieneryoga, Purezwangerschapsyoga, Anatomie en Fysiologie, Yoga en Hormonen en Ouder-Kind Yoga.

Mei 2021
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31