Erkende 200u docentenopleiding Pureteacher


Pureyoga biedt met Pureteacher een internationaal erkende 200 uurs-Yoga Teacher Foundation Course. Wat betekent dat? en we komen ook nog even terug op wat het betekent dat Pureyoga 'geaccrediteerd' is als 'Approved Training Provider' van Yoga Alliance Professonals. Wat heb je er zelf eigenlijk aan? Via deze nieuwsbrief proberen we dit inzichtelijk te maken.

Deze waardering van certificaten en diploma's van Pureyoga biedt je duidelijkheid en helderheid. Daarnaast verschaft de informatie een duidelijke boodschap in de communicatie met je opdrachtgevers. In het kort:

  • Yoga Alliance Professionals is wereldwijd erkend en heeft leden op elk continent
  • Registratie als Registered Yoga Teacher met een 'membership' bij Yoga Alliance Professionals na afronden van de Pureteacher 200u. Foundation Course
  • Registratie als 'Affiliate Member' bij Yoga Alliance Professionals na afronden van Purekinderyoga, Puretieneryoga of Purezwangerschapsyoga
  • Afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering onder voorwaarden mogelijk
  • Erkende training courses volgen bij Pureyoga in het kader van Continuous Professional Development

In deze eerste fase is Pureyoga als 'Approved Training Provider' geaccrediteerd. Dat betekent dat de Courses die Pureyoga heeft laten accrediteren (op basis van een audit), goedgekeurd zijn op basis van inhoud en studielast. Mits deze voornamelijk worden verzorgd door een 'Senior Teacher': Rineke Vierhoven is geaccrediteerd als Senior Teacher. Daarnaast is Pepijn van Sandijk als Associate Teacher Level 1 geaccrediteerd.

Yoga Alliance Professionals

Opgericht in 2006 als Yoga Alliance UK bracht Yoga Alliance Professionals een frisse, eerlijke aanpak voor het accrediteren van yogadocenten en het waarborgen van hoge normen. Het beleid is volwassen geworden door het uitwisselen van ervaringen met yogadocenten en aanbieders van opleidingen en investeren in vertrouwen in elkaar. Recent is het opnieuw gelanceerd als Yoga Alliance Professionals, met als doel het bevorderen van een hoge kwaliteit van het yoga-onderwijs. Als beroepsorganisatie brengen zij yogadocenten, trainees en yogastudios samen. Als zodanig bieden zij ondersteuning, training en ontwikkeling voor alle leden van de yogagemeenschap.

Het doel is ook om er voor te zorgen dat zowel individuen als organisaties die bij hen zijn ingeschreven legitiem zijn, opgeleid zijn volgens de hoogste normen en deze kwaliteit bieden. Dit zorgt voor vertrouwen bij het grote publiek en yogastudenten wanneer ze kiezen voor een YAP geregistreerde yogadocent of training. Toelatingsprocedures zijn transparant, veeleisend maar ook inclusief: ze accrediteren ook yogadocenten met een non-YAP Foundation Course en 'veteranen' met een langjarige staat van dienst op het gebied van het verzorgen van yogales.

Kijk voor meer informatie op www.yogaallianceprofessionals.org onder 'Teachers & Trainees' en Joining Criteria'. De website is in het Engels. En volg @yogaallianceuk via Facebook. Ze zijn heel vriendelijk en behulpzaam bij het beantwoorden van vragen! Wellicht interessant: op hun website vind je ook een vergelijking van Yoga Alliance Professionals en Yoga Alliance USA onder het kopje 'Our standards'.

Registratie en verzekering

Wanneer je een Vocational Course bij Pureyoga doet, ook als je geen 'Foundation Course' hebt gedaan van minimaal 200 uur, kun je je onder voorwaarden internationaal registreren bij Yoga Alliance Professionals! Als 'Affiliate Member'. Purekinderyoga, Puretieneryoga en Purezwangerschapsyoga zijn erkend/ geaccrediteerd als 'Vocational Courses'. Na afronding van één van deze drie 'Vocational Courses' van Pureyoga, ook wel 'Affiliate Courses' genoemd, kom je in aanmerking om je te registreren als 'Affiliate Member'. Meer informatie hierover kun je vinden onder 'Vocational Courses'.

Ook kun je dan via Yoga Alliance Professionals een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Meer informatie hierover kun je vinden onder 'Verzekering'.

Voor zowel diegenen die een na het volgen ingeschreven zijn als 'Affiliate Member' als voor diegenen die een 200-uurs Foundation Course hebben afgerond, en daarmee geacrrediteerd zijn bij YAP, kunnen de uren van het volgen van trainingen van Pureyoga worden opgegeven als bijscholing, wat een verplicht jaarlijks onderdeel van de Continuous Professional Development is. Zie verder onder Continuous Professional Development.


 

April 2020
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30