Lente boost Yin Yoga workshop

Wanneer: Zaterdag 2 maart 2019 13:00-15:00u

Voor wie: iedereen is welkom, ervaring met Yoga is niet nodig.

Waar: Studio Juk in Meppel

Prijs: € 30,- incl. btw


Heb je ook al zo’n zin in de lente? De zon die de bloembollen uitlokt om te ontwaken en zich uit te strekken. En jou uitnodigt om weer langzaam wat meer in beweging te brengen. De frisse beweeglijke lente-energie ondersteunt groei en expansie. Deze Yin Yogales met het lente-thema staat in het teken van van de Lever- en Galblaas meridiaan en het element Hout. Wat je kunt verwachten is een Yin Yoga les waarin de yogahoudingen worden beoefend die invloed hebben op de meridianen en waarin het element Hout weer gaat stromen zodat je fysiek, mentaal en emotioneel helemaal klaar bent voor het lenteseizoen.

Wanneer je Hout-element sterk is ben je vastberaden als de wind, zo soepel als een twijg van een wilg die zich uitstrekt in een stralende heldere lucht. De lente, een tijd van wedergeboorte, plotselinge groei en snelle uitbreiding markeert de opkomst van deze kracht. Beweging dringt naar de oppervlakte. De lever en de galblaas wiens qi (energie) verwant is aan de fase van Hout zet beweging in gang. Net als in de lente het opstijgen van sap in de bomen in gang zet, zo duwt de lever bloed en qi in je lijf omhoog. De galblaas-energie is fysiek verbonden met gebied van het bekken. Evenwicht in dit gebied zorgt ervoor dat het bekken flexibel en tegelijkertijd krachtig is; twee karakteristieken van Hout. Omdat Hout is verbonden met beweging, de pezen, fascia en de spieren heeft het lichamelijke activiteit nodig om te blijven stromen. Het gaat hierbij om gecontroleerde bewegingen, want overmatig trainen vraagt teveel van dit element, wat je bijvoorbeeld  merkt aan overbelaste spieren en pezen.

Bij de overgang naar elk seizoen is er een Yin Yoga workshop van Rineke Vierhoven bij Studio Juk in Meppel.Bij deze Yin Yoga workshops worden Indiase kennis van Yoga en Ayurveda en Chinese Traditionele Geneeswijze gecombineerd. We sluiten de workshop af met Ayurvedische thee en lichte versnaperingen.

Alvast voor in je agenda de data voor de volgende yin workshops en de seizoenen zijn:

  • 15 juni Zomer Yin Yoga
  • 21 september Herfst Yin Yoga
  • 14 december Winter Yin Yoga

Agenda workshop

Geen evenementen

Agenda retreat

09nov
De Kunst van Stilte (Drenthe, 9-11-2019)De Kunst van Stilte (Drenthe, 9-11-2019)
10:00 - 16:30
Pureyoga Drenthe

Nieuws en berichten ontvangen?