Yamas Niyamas: het fundament van het Yogapad

Het beoefenen van yoga is veel meer dan het beoefenen van de houdingen. Yoga kun je beoefenen 'on and off the mat' zoals beschreven in het Achtvoudige Pad van Patanjali. Gedachten, acties, beslissingen, interacties met anderen, dagelijkse routines, de omgeving, alles kan invloed hebben op je beoefening van yoga. Wat niemand zou mogen missen als yogadocent en -beoefenaar is een grondig begrip van de 5 Yamas en 5 Niyamas.

Doe mee met deze training en leer hoe je de eerste stappen van het Achtvoudige Pad in je dagelijkse leven kan toepassen en deze jou en je yogapraktijk kunnen transformeren. We gaan dieper in op vragen die je op basis van zelfstudie tot nog toe hebt. Er is aandacht voor zelfreflectie in relatie tot de Yamas en Niyamas aan de hand van schriftelijke zelfreflectie oefeningen.

Inbegrepen is een uitgebreide syllabus waarin onder andere 10 complete yogalessen zijn opgenomen waarin elk van de 5 Yamas en de 5 niyamas zijn uitgewerkt. Je oefent met het lesgeven onder andere met behulp van mindfulness, concentratie, connectie, massage, Mudras en creatieve oefeningen. Uiteraard zullen we ook weer intensief en met plezier Asanas en zonnegroeten beoefenen die ontwikkeld zij voor de beoefening van de 8 stappen en waarin we samen elke yama en niyama verkennen.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor yogadocenten die yogalessen verzorgen aan kinderen, tieners en volwassenen. Zowel aanvullende training voor startende yogadocenten als voor yogadocenten die opnieuw verdieping van hun beoefening zoeken.

In deze training leer je:

  • Dieper begrip van de waarden die de Yamas en Niyamas je kunnen leren
  • Inbedding van de Yama's en Niyama's in je dagelijks leven
  • Overbrengen van de Yamas en Niyamas tijdens je yogalessen

Agenda training

Geen evenementen

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

CONTACT

 

Nieuws en berichten ontvangen?