Vedische filosofie in je yogales

De tweedaagse training gaat in op de vraag hoe je Vedische filosofie in je yogalessen als onderwerp kunt introduceren. Vanuit de leefregels uit het Achtvoudige Pad zoals beschreven door Patanjali in zijn Yoga Sutras wordt een koppeling gemaakt naar de context van yogabeoefening in onze maatschappij.

De acht stappen zijn feitelijk richtlijnen aan de hand waarvan je een betekenisvol leven kunt leiden. Ze kunnen ook vandaag de dag dienen als een recept voor moreel en ethisch gedrag en zelfdiscipline. Maar hoe pas je die in onze tijd toe? Ook komt aan de orde op welke manier de stappen ons op weg helpen naar een gezonde leefstijl. Aan de hand van de Yoga Sutras wordt besproken hoe ze je kunnen helpen om ook de spirituele aspecten van je persoon te herkennen en te erkennen.

De antieke teksten worden besproken aan de hand van verschillende vertalingen. Met steeds de vraag hoe je het kan integreren in je yogalessen zodat ook jouw deelnemers het mee kunnen nemen in hun zelfonderzoek wat yoga is. Aan het einde van de training heb je een beeld van een manier en mogelijk concrete oefeningen waarop jij de leringen van Patanjali overtuigd kunt opnemen in je lessen.

De training is toegankelijk voor yogadocenten en kinder-, tiener- en zwangerschapsyogadocenten. Ben je geïnteresseerd in het verdiepen van de eigen kennis van de Yoga Sutras, als opfriscursus of bijscholing? Meld je aan!

Deelnemen aan de training?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?