Docent

Caroline Erkelens was 18 jaar oud toen ze wist dat zingen haar bestemming was. De gitaar, die tot dan toe haar steun en toeverlaat was geweest, had van de ene op de andere dag zijn betekenis verloren. Het was glashelder: het was uit met de gitaar, en aan met de stem. Alsof ze een schat had gevonden, die de rest van de wereld in het niets deed verdwijnen. De ‘schat’ die ze gevonden had bleek een immense zoektocht naar zichzelf. Met haar stem als gids de wijde wereld over, op zoek naar de juiste leraar. Soms dwars tegen de stroom in, dan weer wonderlijk opgetild door vele kleurige ervaringen. Hoe moeilijk het af en toe ook was, een ding wist ze zeker, de onderste steen moest boven.

Ze vond van alles, een prachtige verzameling aan schatten: Ongelofelijke lessen, op zanggebied, maar ook bikkelharde levenslessen. Ze kreeg het ‘zangersambacht’ met keihard studeren onder de knie. Ze leerde haar lichaam van binnen en van buiten kennen. Lichaams- en energiebewustzijn door een voortdurend voelen en reageren van binnenuit. Van binnenuit luisteren naar- en duiden van- haar eigen klank. Ze stond oog in oog met zowel haar mogelijkheden als haar beperkingen, en ook met haar enorme drijvende kracht, die haar steeds maar weer aanstuurde. Een waar avontuur, wat nog altijd niet is afgelopen. Dit pad is levenslang.

Caroline woont is geboren in Leiden, waarna ze haar leven lang met grote regelmaat verhuisde in Nederland en België. Soms was er sprake van verhuizingen naar verre landen, zoals Egypte en Iran. Als kind moest ze zich daar op voorbereiden, door bijvoorbeeld al vroeg de Engelse taal te leren. Verder dan de voorbereiding kwamen deze reizen niet. Door deze onrust ontstond diep in haar het verlangen om toch ergens thuis te zijn. Het was haar stem die haar deed ervaren dat haar thuis in zichzelf is. Sinds 25 jaar woont Caroline in het hart van Amsterdam

Voor meer informatie over Caroline klik hier

Agenda workshop

Geen evenementen

Nieuws en berichten ontvangen?