Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze training als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development

 

 

Lees meer

Aandachtstraining mindfulness en meditatie

Yogaworkshop

Vierdaagse workshop

Mindfulness houdt in dat met milde aandacht en met respect actief gereageerd kan worden op gevoelens. Met mindfulness kan gekozen worden naar binnen te keren en te (leren) luisteren naar de stem van het hart. In het moment zijn en van daaruit bewuste keuzes te maken hoe om te gaan met het moment van het NU.

Tijdens deze vierdaagse workshop wordt gebruik gemaakt van een combinatie van meditatie en Hatha Yoga en de zogenaamde mindfulness- of aandachttrainings-oefeningen, waarbij het er om gaat zich bewust te zijn van het moment, het hier en nu. Mindfulness is net als andere trainingsprogramma's, leersituaties een programma dat actieve deelname en inzet vergt, dat aangename momenten afwisselt met onaangename, dat frustraties kan geven en dat door inspanning resultaat kan geven.

Jon Ka bat Zinn is oprichter en voormalig directeur van de Stress Reduction Clinic van het gezondheidscentrum van de universiteit van Massachusetts, waaraan hij als hoogleraar was verbonden. Hij ontwikkelde aandachtstraining (mindfulness) als techniek om mensen te leren omgaan met stress, angst, pijn en ziekte. Hij noemde zijn programma mindfulness based stress reduction (MBSR). Zijn missie is om aandachtstraining een plaats te geven binnen de reguliere geneeskunde en in de samenleving als geheel. Jon Ka bat Zinn omschrijft mindfulness als 'Het aandacht geven op een speciale manier, doelbewust, op het moment zelf en zonder te oordelen'.

De groeiende gewaarwording en bewustwording van het hier en nu gebeurt tijdens de training vanuit een instelling die getypeerd wordt door: niet oordelen, geduld, doorzettingsvermogen, eindeloos beginnen, vertrouwen, niet streven, acceptatie en loslaten. Je oefent met toepassing van het geleerde in de dagelijkse praktijk.

Hiermee leer je je leven anders te zien, en te leren zien hoe je met ontspanning, zelfvertrouwen en bewustzijn in het dagelijks leven staat.

Inbegrepen bij de training mindfulness is een uitgebreide syllabus met theorie, achtergronden en uitwerkingen van oefeningen waarmee je al het geleerde nogmaals kan nalezen.

Agenda workshop

Geen evenementen

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

CONTACT

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Juli 2016
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31