Lezing 'Zin en onzin over bekkeninstabiliteit'

Tijdens deze lezing zal allereerst de anatomie van het bekken en de lendenwervelkolom worden besproken. Hoe de stand en de beweging in het ene gewricht invloed heeft op het andere gewricht krijgt speciale aandacht. Het begrip instabiliteit van een gewricht zal worden besproken en natuurlijk speciaal instabiliteit van het bekken. Daarna wordt besproken hoe hormonen, spieren, ademhaling, emoties en vermoeidheid invloed kunnen hebben op een instabiel bekken.

Voor wie?

Deze lezing is zeer geschikt als bij- of nascholing voor yogadocenten van alle stijlen en zwangerschapsyogadocenten. Er is ruim de tijd voor vragen die je eventueel hebt uit je yogapraktijk.

Spreker

Dr. Jan Mens verzorgt deze lezing over bekkeninstabiliteit. Jan Mens is arts Orthopedische Geneeskunde. Orthopedische geneeskunde houdt zich bezig met de diagnostiek en de behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat. Hij is gepromoveerd op ‘zwangerschapsgerelateerde lage rugpijn’ en heeft een lange lijst aan publicaties op zijn naam staan. Onder andere de boeken Bekkeninstabiliteit (patienteneditie) en Bekkeninstabiliteit diagnostiek en therapie (editie voor professionals). Hij heeft een privé-praktijk Orthopedische Geneeskunde in Leiden en is verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Voor meer informatie, kijk op: janmens.nl

Agenda lezing

Geen evenementen

Lezing bijwonen?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?