Kidspower

Haal de Power bij het kind naar boven

Kidspower is een interactieve workshop rondom powerverhalen, waarin je inzicht leert krijgen in de problematiek die speelt bij kinderen. Je leert hoe een powerverhaal is opgebouwd en je krijgt handvatten om zelf een powerverhaal te schrijven. 

In een powerverhaal staan één of meerdere problemen van het kind centraal. In het verhaal wordt een oplossing geboden voor het probleem. Het powerverhaal maakt kinderen bewust hoe om te gaan met doelen, belemmerende factoren en op welke manier je je eigen kwaliteiten in kunt zetten.

Tijdens de workshop is alle ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek.

Ieder kind loopt in zijn leven tegen grotere of minder grote problemen aan. Zoals weinig zelfvertrouwen, last van woede- aanvallen, gepest worden, somberheid of heeft een chronisch zieke ouder met wie hij moeilijk kan omgaan. Powerverhalen, imaginaties en (aansluitende) creatieve activiteiten zijn middelen om inzicht in de (onderliggende) problematiek te verkrijgen. Inzet van deze tools draagt bij probleemoplossend vermogen bij de kinderen te stimuleren en te ontwikkelen. Je spreekt de innerlijke kracht van het kind aan waardoor de Power bij een kind naar boven komt. 

In een imaginatie zijn kinderen zelf de hoofdpersoon. Zij kunnen in de imaginatie vervelende en lastige gevoelens directief een plek geven. In de imaginatie krijgen ze de kracht, het zelfvertrouwen en de ontspanning die ze op dat moment nodig hebben.

Deze workshop is voor iedereen die met kinderen werkt een mooie aanvulling op het eigen vakgebied. Je leert:

  • Inzicht te verkrijgen in (onderliggende) problematiek bij kinderen

  • Inzicht in de werking van imaginaties en powerverhalen

  • Inzicht in de opbouw van powerverhalen aan de hand van een casus

  • Zelf leren schrijven van een powerverhaal
  • Wanneer er tijd voor (over) is: inzicht in de opbouw van imaginaties aan de hand van een casus

 

Agenda training

Geen evenementen

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

CONTACT

 

Nieuws en berichten ontvangen?