Het Krachtspel - met Helen Purperhart

Bij de workshop 'Het Krachtspel' maakt gastdocente Helen Purperhart gebruik van technieken uit Yogatherapie en Ayurveda. Het krachtspel  bevat bewegingsoefeningen, meditaties, emotiespelletjes en creatieve opdrachten en positieve affirmaties. De verschillende werkvormen laten je het effect van de krachten in jezelf ervaren. Het krachtspel is inzetbaar in een kinderyogales, kindercoachsessie en andere vormen van hulpverlening. Het  gaat er vanuit dat het unieke van ieder mens is terug te voeren op drie krachten: rotskracht, zonkracht en windkracht. Deze krachten sturen het lichaam en de emoties aan.

Iedere kracht heeft bepaalde eigenschappen die je sterke en zwakke kanten bepalen. Bij een disbalans kunnen de specifieke eigenschappen die bij de kracht horen sterker in jezelf naar voren komen. Je raakt uit balans als één van de krachten in het lichaam wordt versterkt door een ongezonde leefstijl, een emotionele gebeurtenis of door bepaalde gebeurtenissen in je leven.

Als rotskracht in balans is dan sta je stevig in je schoenen, ben je vriendelijk en vol zelfvertrouwen. Bij een teveel van deze kracht word je futloos en kom je snel aan in gewicht. Als zonkracht in balans is dan heb je pit, weet je wat je wilt en zet je door. Bij een teveel van deze kracht wordt je snel boos en heb je eerder last van hoofdpijn. Als windkracht in balans is dan sta je enthousiast en opgewekt in het leven en ben je creatief. Bij een teveel van deze kracht ben je sneller afgeleid en heb je regelmatig last van buikpijn.

Het krachtspel geeft je de mogelijkheid om op voedings-, bewegings- en gedragsniveau te zoeken naar de tegengestelde kracht die je cliënt nodig heeft om de disbalans die de klachten oplevert op te heffen. Je gaat begrijpen waarom sommige bewegingen lastig of makkelijk zijn en waarom je op een bepaalde manier emotioneel reageert in een situatie. Als je weet wat goed is voor je lijf, wordt het makkelijker om hier rekening mee te houden. Na de Krachtspel coaching voelt het kind direct dat zijn energie begint te stromen in zijn lijf. De kracht die hij op dat moment nodig heeft, komt vrij, waardoor hij beter in de juiste richting kan bewegen.

Bron: © Jip & Jan Academie

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

CONTACT

 

Nieuws en berichten ontvangen?