Hoogsensitieve kinderen

YogaworkshopVoor ouders, leerkrachten en yogadocenten die hooggevoeligheid bij kinderen willen leren herkennen. Je krijgt van Janneke van Olphen praktische handvatten aangereikt waarmee de schooldag of yogales voor zowel het sensitieve kind als de (yoga)docent in balans gebracht worden. Wanneer je je afvraagt: “Wat kan ik als (yogadocent) concreet doen zodat een hooggevoelig kind het fijn heeft?", dan is deze workshop iets voor jou.

Hooggevoeligheid is een eigenschap van kinderen waar je als (yoga)docent iets mee kunt. Belangrijk is dat je het herkent, en weet wat je zou kunnen doen. Wanneer het kind en jij merken dat het werkt, geeft dat bijzonder veel voldoening. Je krijgt inzicht in hooggevoeligheid en leert de kenmerken van hoogsensitiviteit te herkennen. Je krijgt eenvoudige oplossingen aangereikt die kunnen worden toegepast in zowel klas als yogales. Je leert concreet te interacteren met het hoogsensitieve kind. Je leert signalen van overprikkeling te herkennen, en je leert ook hoe overprikkeling te voorkomen. Daarbij leer je de introverte en de extroverte variant van extreme overprikkeling te herkennen. Ook komt aan bod hoe een overprikkeld kind op te vangen en tot rust te laten komen.

De training is interactief, wat betekent dat deelnemers een inbreng hebben en op verschillende manieren actief betrokken worden bij de workshop. Dit is niet alleen effectief en leerzaam, maar vooral erg leuk!

 

 

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

CONTACT

 

Nieuws en berichten ontvangen?