Our teacher training course has met the stringent requirements set by Yoga Alliance Professionals. Our graduates are trained to the highest standard and are eligible to register with Yoga Alliance Professionals as an Affiliate Member.

 

 

Lees meer

Puretieneryoga INTENSIVE

zwangerschapsyoga opleiding

De tieneryoga docentenopleiding is een erkende yoga docentenopleiding waarin je leert om tieners in de puberleeftijd van 12 tot 20 te inspireren zichzelf te ontdekken en te uiten via yoga. Deze opleiding is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland.

De beleving van tieners staat centraal bij de yogabeoefening. Je krijgt inzicht in theoretische uitgangspunten van yoga voor tieners en leert vaardigheden en technieken om tieners verantwoord te begeleiden.

De Puretieneryoga docentenopleiding is opgezet vanuit de Hatha Yoga; met diepgang in yoga, yogafilosofie, pranayama, chakrafilosofie, holistische anatomie en meditatie. Gedurende de opleiding worden tijdens een complete yogales steeds asanas beoefend die tieners effectief activeren en ondersteunen. Je leert yogabeoefening inzetten bij tieners vanuit de tradities Hatha Yoga, Yin Yoga en de Ashtanga Yoga, waarbij asanas ook in Vinyāsa's ofwel Yoga Flows beoefend worden.

Doordat de jongere in de groei is, brengt het geven van yoga aan tieners extra verantwoordelijkheden met zich mee. Het is belangrijk dat dit gedaan wordt door gekwalificeerde tieneryogadocenten. De Puretieneryoga docentenopleiding draait om het verantwoord leren opzetten en geven van yogalessen aan jongeren en jongvolwassenen. Ingrediënten als yogaoefeningen, ademhaling, mindfullness et cetera vormen in balans met elkaar een yogales.

Je leert tieneryogalessen te ontwikkelen en te geven op een verantwoorde manier. Dit wordt elke themadag geoefend en aan het einde getoetst. Als eindopdracht werk je een volledige les schriftelijk uit. Als proeve van bekwaamheid verzorg je deze yogales aan je medecursisten en indien mogelijk aan een groepje tieners, die hiervoor speciaal worden uitgenodigd. Na afsluiting van de tieneryoga docentenopleiding ontvang je het certificaat Puretieneryogadocent.

De Puretieneryoga INTENSIVE opleiding biedt dezelfde kennis & inhoud, maar dan korter op elkaar gepland.   

Pureyoga verzorgt teachertrainingen, bijscholingen, en workshops kinderyoga, tieneryoga, babyyoga en zwangerschapsyoga voor yogadocenten en docenten en leerkrachten. Maar ook voor mensen die bijvoorbeeld in de kinderopvang werken.

Agenda opleiding

INTENSIVE Puretieneryoga (Drenthe, 6-7-2024)INTENSIVE Puretieneryoga (Drenthe, 6-7-2024)
11:00 - 18:00
Pureyoga Drenthe

Deelnemen aan de Vocational Training?

Stuur een bericht met je naam en je contactgegevens, dan nemen we contact met je op

AANMELDEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Mei 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31