Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze training als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development

 

 

Lees meer

Over Carryoga®

Carryoga® is ontwikkeld door Kay Poelen, in samenwerking met yogadocente Vera Uit de Weerd. Het doel is 'Balancing your new life'. Letterlijk balans vinden met je kind voor je hart door de verschillende Carryoga® oefeningen te doen. Figuurlijk balans vinden in het nieuwe leven als ouder. De naam Carryoga® verwijst naar de slogan van ByKay® baby carriers (draagdoeken): Carry your love!.

Carryoga® is voor moeders met hun jonge kind een natuurlijke manier om opnieuw lichamelijk in balans te komen. Maar ook voor vaders en partners die Yoga met hun kind willen doen. De geestelijke band van ouder en kind wordt bij Carryoga® versterkt door yoga te beoefenen terwijl het kind dicht bij het hart gedragen wordt. Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam. Een kind voldragen en baren vereist enorme fysieke en mentale inspanningen. Vooral de laatste maanden van de zwangerschap groeit het kind veel en zal het lichaam van de moeder zich moeten aanpassen. Bij zwangerschapsyoga waren de beoefende yogahoudingen vooral gericht op het scheppen van ruimte voor de groei van het kind en het openen van het bekken.

Nu is het belangrijk te gaan concentreren op balans en versterken van spieren voor een goede lichaamshouding. In negen maanden is de buik uitgerekt en enorm gegroeid. En hoewel het gewicht van het kind aan de rug trok, duwde het kind van binnenuit tegen de rug aan waardoor de rug een steun kreeg. Na de baring is die druk van binnenuit plotseling weg en hangt de buik met een ander gewicht aan de rug en dient er een nieuwe balans gevonden te worden. Dat kan door samen met het kind in een draagdoek voorzichtig en liefdevol Yoga te beoefenen.

Carryoga® is voor de moeder een natuurlijke manier om verbinding te maken met het kind. Het kind heeft negen maanden in de warmte van de buik geleefd en het hartritme van de moeder gevoeld. Wanneer het kind in een draagdoek meebeweegt met de ouder zal het dit gevoel herkennen. Door het doen van lichte yogaoefeningen waarbij aandacht is voor evenwicht, en de spieren die hier een rol bij spelen, komt de moeder lichamelijk opnieuw in balans. Wanneer de moeder lichamelijk in evenwicht, uitgerust en zonder stress is, wordt het hartritme regelmatig. In de draagdoek kan het kind zich met deze fijne hartenergie verbinden.

Kijk voor meer achtergrond & informatie op:

Agenda training

Geen evenementen

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

CONTACT

 

Nieuws en berichten ontvangen?

Januari 2020
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31