Wanneer je bent geregistreerd bij de Yoga Alliance Professionals geldt deze training als bijscholing (further training) en kunnen de uren worden opgegeven als onderdeel van de (verplichte) Continuous Professional Development

 

 

Lees meer

Asanas van binnen en van buiten

Yogaworkshop

Tweedaagse training

Het doel van deze training is de verdieping in te gaan met je eigen Yoga-ontwikkeling. Je bestudeert een beperkt aantal Asana's diepgaand en beleeft deze intensief. Hierdoor wordt je uit je 'dagelijkse' (Yoga) routine gehaald, wat je in staat stelt op een nieuwe manier naar je eigen Yoga-beleving te kijken. En waardoor je mogelijk een nieuwe richting kunt geven aan je Yoga-ontwikkeling.

Door inperking van het aantal Asana's dat bestudeerd wordt, zijn we in staat om elke houding volledig te doorleven: de uitvoering, de werking, anatomische beperkingen, en de mogelijke aanpassingen. En komen we tot de kern van het ervaren van de Asana zoals het bedoeld is: zowel de fysieke uitwerking als de fijnstoffelijke. Aan de hand hiervan komt de symboliek van de Asana's uitgebreid aan de orde.

Door Asana's zelf te ervaren en de werking ervan aan den lijve te ondervinden worden theorie en achtergronden getoetst. Wanneer je daarbij je eigen fysieke en fysiologische grenzen tegenkomt, leer je hoe je met modificaties toch tot de kern van de Asana kunt komen. Je oefent met elkaar, waarbij je leert dat ieder lichaam andere fysieke grenzen heeft. En concreet te ervaren wat 'wel en wat niet werkt'.

Hiermee verdiep je je anatomische kennis die uitgebreid aan de orde komt, en kun je deze toepassen tijdens je eigen yogabeoefening, maar ook in de begeleiding van deelnemers bij het verzorgen van een yogales. Door elkaar te helpen en de zoektocht van een ander te ervaren leer je van elkaar om dingen van een andere kant te bekijken. En open te staan voor het nieuwe.

Inbegrepen bij de training 'Asana's van binnen en van buiten' is een uitgebreide syllabus met theorie, achtergronden en uitwerkingen van oefeningen waarmee je al het geleerde nogmaals kan nalezen.

De training is voor iedereen die Yoga beoefent op een regelmatige basis, Yogadocenten en voor iedereen die op zoek is naar verdieping van zijn of haar Yoga beleving. Iedereen volgt tijdens de training zijn eigen pad en doet de Asana's naar eigen kunnen. Echte verdieping begint bij een 'beginners' mind'.

Agenda workshop

Geen evenementen

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

CONTACT

 

Nieuws en berichten ontvangen?