IN HEEL NEDERLAND
ÉN VLAANDEREN

Pureyoga biedt de erkende kinderyoga docentenopleiding Purekinderyoga aan in vier steden verspreid over Nederland en Vlaanderen: Rotterdam, Antwerpen, Breda en Groningen. Lees verder voor meer informatie over data, lestijden en adressen.

19
SEPTEMBER

START PUREKINDERYOGA
IN GRONINGEN

In Groningen wordt de kinderyoga docentenopleiding Purekinderyoga verzorgd in Al Nour - Centrum voor beweging en inspiratie. Het ligt aan de rand van de binnenstad van Groningen in de Blekerstraat op loopafstand van de Grote Markt en het Noorderplantsoen. Leem en hout bepalen de sfeer. Het centrum is ontworpen en ingericht door Ebel Glastra die bekend staat om zijn verfijnde toepassing van deze materialen.

26
SEPTEMBER

START PUREKINDERYOGA
IN ANTWERPEN

De locatie in Antwerpen is de Verscholen Tuin aan de Peter Benoitlaan 15 in Antwerpen (Deurne). De Verscholen Tuin is een meditatie centrum en cursuscentrum dat gehuisvest is in een meer dan 300 jaar oude boerderij die op een ecologisch en historische manier gerestaureerd is. Goed te bereiken met zowel de auto als met trein, tram en/ of bus.

21
NOVEMBER

START PUREKINDERYOGA
IN ROTTERDAM

In Rotterdam wordt de opleiding Purekinderyoga verzorgd in yogastudio YogaFrans in het centrum van Rotterdam. Deze locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Het is vlakbij metrostation Oostplein en treinstation Blaak gelegen. De ruimte zelf is prettig ingericht met natuurlijke materialen en -kleuren, en is voorzien van vloerverwarming.

9
JANUARI

START PUREKINDERYOGA
IN BREDA

In Breda wordt de opleiding Purekinderyoga aangeboden in Plexus op de Teringsedijk. Dit is op 10 minuten afstand van het treinstation: prima te bereiken met openbaar vervoer. Op het terrein is gratis parkeergelegenheid voor wie met auto komt. De ruimte heeft een groot oppervlakte en is uitgerust met een houten vloer. Tevens is een kleedruimte aanwezig en een ontnvangstruimte.

ERKENDE OPLEIDING

De kinderyoga docenten opleiding Purekinderyoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie. Leden behalen met de opleiding 42 scholingspunten.

PUREKINDERYOGA BIEDT EEN
BASISOPLEIDING HATHA YOGA-DOCENT

Door diepgang in yoga, yogafilosofie, Pranayama, chakrafilosofie, anatomie (van kinderen) en meditatie. Je krijgt een theoretische basis in Hatha Yoga en leert de vaardigheden en de technieken om op een verantwoorde manier kinderen bij yoga te begeleiden. Met spelelementen en thema's maken we het leuk en spannend, en worden de oefeningen voor kinderen aansprekend en begrijpelijk. 

COMPLETE OPLEIDING WAAR
THEORIE EN PRAKTIJK SAMENKOMEN

Een lesdag begint met een eigen ervaring van de Asana's tijdens een yogales voor jezelf, waarbij oefeningen zijn opgenomen binnen het thema van de dag. De lesstof komt in actieve werkvormen aan de orde waarbij je zelf praktisch oefent met inspreken.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
EN DIDACTISCHE VAARDIGHEDEN

Didactiek is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Voorafgaand aan elke themadag wordt een opdracht uitgereikt die op de eerstvolgende themadag weer onderdeel uitmaakt van het lesprogramma. Dit zijn individuele opdrachten, groepsopdrachten, praktijkopdrachten en theorieopdrachten.

Erkende opleiding

De kinderyoga docenten opleiding Purekinderyoga is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland als specialisatie. Leden behalen met de opleiding 42 scholingspunten.

 

 

Lees meer

 

Vereniging Yogadocenten Nederland

Purekinderyoga

Tijdens deze erkende opleiding kinderyogadocent leer je kinderen van 2 tot 12 te inspireren zichzelf en hun innerlijke kracht te ontdekken en te uiten via kinderyoga. Kinderyoga is leuk, leerzaam en motiverend als ondersteuning bij de ontwikkeling en de groei van het kind, zowel lichamelijk als mentaal. Maar ook leuk en stimulerend bij je eigen ontwikkeling. Purekinderyoga is tevens een basisopleiding Hatha Yoga docent door diepgang in yoga, yogafilosofie, Pranayama, chakrafilosofie, anatomie (van kinderen) en meditatie. Locaties in Nederland: Rotterdam, Groningen en Breda, locatie in Vlaanderen: Antwerpen.

De Purekinderyoga docentenopleiding is een erkende opleiding waar je vanuit een holistische visie leert om kinderyogalessen op te zetten en te geven. Je leert kinderyogalessen te ontwikkelen en te geven door verschillende ingrediënten in balans met elkaar een verhaal te laten vormen. Dit wordt elke themadag geoefend en aan het einde van de opleiding getoetst. Na afsluiting van de kinderyoga docentenopleiding ontvang je het certificaat kinderyogadocent 'Purekinderyoga'.

Je krijgt een theoretische basis in Hatha Yoga en leert de vaardigheden en de technieken om op een verantwoorde manier kinderen bij yoga te begeleiden. Voor kinderen is het belangrijk dat zij binnen hun belevingswereld aangesproken worden. Met spelelementen en thema's maken we het leuk en spannend, en worden de oefeningen voor kinderen aansprekend en begrijpelijk. Elk van de 11 lesdagen staat in het teken van een thema. Zo wordt tijdens de eerste zeven lesdagen steeds diepgaand ingegaan op één van de zeven chakra's.

kinderyoga opleidingkinderyoga opleidingKlik hier om de uitzending te zien van de zomerspecial van het programma OHM magazine van Ohmnet (NPO) waar Rineke over kinderyoga geïnterviewd wordt

Deelnemen aan de opleiding?

Ga naar het inschrijfformulier

INSCHRIJVEN

 

Nieuws en berichten ontvangen?